Deel 1 van aanstormend talent: Laurah

Bandjes, koren, close harmony-groepen, zangduo’s… Als singer-songwriter hou ik me al vanaf jonge leeftijd bezig met mijn grote passie: zingen en liedjes schrijven! Ik groeide op in een amuzikaal gezin en wist mezelf ‘op eigen houtje’ te ontwikkelen op muzikaal vlak. Mijn zangcarrière kreeg meer vorm toen ik samen met de zanggroep Bless meedeed aan de talentenshow Rejoice & Worship Singer-Songwriter. 

Deze toffe talentenshowproductie van I AM Channel 2020 & StarZz Factory werd uitgezonden op RTL5 en richt zich op muzikaal talent met een boodschap. Bless werd runner up en managementbureau StarZz Factory bood mij een management- en platencontract aan. Wat een eer! Uit alle getalenteerde vocalisten koos deze organisatie mij uit om mee samen te werken! 

nederlandstalige popmuziek

In de zomer van 2015 startte de samenwerking met StarZz Factory. Allereerst bespraken we mijn muzikale interesses en persoonlijke ambities. Samen ontdekten we dat Nederlandstalige popmuziek heel goed bij mij past. Eerlijk gezegd had ik daar zelf nooit aan gedacht, maar dankzij de verfrissende insteek van mijn management stelde ik me hiervoor open. En wat blijkt: deze stijl ligt van alle genres en stijlen het dichtst bij mijn hart! Zingen in mijn eigen taal is ontzettend puur en eerlijk.

eerste nieuwe single; 'Hou me vast'

Na de zomer begonnen we met het opnemen van de eerste twee singles van mijn EP. De eerste heet ‘Hou me vast’ (geschreven door singer-songwriter Beau M. William Gemin). Dit nummer gaat over liefde op het eerste gezicht en onweerstaanbare aantrekkingskracht. Een onderwerp dat van toepassing is op mijn privé-leven. De melodie van ‘Hou me vast’ is pakkend en vrolijk. Met mijn vocal coach en manager Roscoe Jozefzoon studeerde ik het nummer in en al snel volgden de eerste studio-opnames.

tweede nieuwe single; 'Je mag alles vergeten'

De tweede single heet ‘Je Mag Alles Vergeten’. Dit nummer heb ik samen met mijn steun en toeverlaat geschreven en gaat over de vreselijke realiteit waarin mensen met dementie en hun omgeving komen wanneer deze ziekte toeslaat. ‘Je Mag Alles Vergeten’

is geïnspireerd op mijn moeder, die op haar 60e de diagnose Alzheimer kreeg. De ziekte heeft een grote impact op haar leven en het leven van haar onvoor-waardelijke grote liefde, mijn stiefvader. Ik liet een eerste opzet van dit nummer aan mijn management horen en zij waren meteen enthousiast. Ze besloten dit nummer uit te brengen en onlangs doken we de studio in voor het maken van de opname.

foto's copyright QSC-HC all rights reserved 2015-2020
foto's copyright QSC-HC all rights reserved 2015-2020

Wat een spannende tijd is dit! Ik sta aan de vooravond van heel veel moois en ben ontzettend benieuwd wat de toekomst mij brengt. Ik word ondersteund door een krachtig team van (muziek)professionals en televisie-makers en samen zetten we alles op alles om mijn muziek te verspreiden. Wordt vervolgd!

Note van redactie: Laurah staat aan het begin van een muzikale carrière en deelt met ons haar ontwikkeling in de showbiz. Vind je het leuk wat ze doet, like haar dan op haar Facebookpagina en share deze column. facebook.com/laurahmuziekDeel 2 van aanstormend talent: Laurah

Mijn carrière als beginnend artiest begint langzaamaan te lopen. Afgelopen maanden heb ik samen met mijn vocal coach en manager Roscoe Jozefzoon twee heerlijke nummers opgenomen. ‘Hou me vast’ en ‘Je mag alles vergeten’. De nummers worden momenteel gereed gemaakt voor lancering. Omdat dit allemaal zeer nauwkeurig moet gebeuren (mixen en masteren door de juiste personen) duurt het even voordat de liedjes gereed zijn. Geduld is een schone zaak, maar niet mijn sterkste kant J. 

fotoshoot

Voor mijn website, facebook en aankomende cd heb ik een fotoshoot gehad. Op een mooie dag in het najaar van 2015 was ik al vroeg in de studio’s van I AM Channel 2020. Door een professioneel team van visagisten, stylisten, fotografen, cameramannen en het management werd ik de hele dag behandeld als een ware ster. Ik werd onder handen genomen door make up artist en hair stylist Caroline Quirynen. Daarna kreeg ik supermooie kleding aan en was het tijd voor hét moment: de fotoshoot. 

De foto’s werden gemaakt door internationale beauty en haarstylingsfotograaf Richard Monsieurs. Hij behoort tot de top en dit maakte mij best zenuwachtig! Maar gelukkig wist Richard mij op mijn gemak te stellen en stimuleerde hij me om het beste uit mezelf te halen. Vanuit de zijlijn werd ik gecoacht door het management en de rest van de crew. Het bleef een spannende happening, maar de sfeer en goede zorgen van het team zorgden ervoor dat ik het ontzettend naar mijn zin had. De resultaten zijn verbluffend! Helemaal mij, maar wel in de beste vorm: met mooie kleding, make-up en haarstyling.  

tv-shows

Eind vorig jaar werd ik benaderd voor een optreden in de pilot tv-shows van online muziekprogramma’s KidZz ’n HitZz en HitZz Wave. In KidZz ’n HitZz zong ik ‘Hou me vast’. Het was ontzettend leuk en leerzaam om met zoveel kinderen samen te werken. Ze vroegen me de kleren van het lijf, zonder pardon! Heel leuk om mee te maken. In HitZz Wave had ik te maken met een uiterst kritische doelgroep: jongeren! Ik zong mijn lied ‘Je mag alles vergeten’ en de jongens en meisjes vonden het prachtig. Ik had niet direct verwacht dat zulk jong publiek zo’n intens nummer zou omarmen, maar het tegendeel werd bewezen: een aantal meiden kwam na de show naar me toe om te vertellen hoe deze song hen aangreep.  Bekijk hier de uitzendingen:


KidZz 'n HitZz - 
Hou me vast 
HitZz Wave - Je mag alles vergeten

Vorig jaar startte ik met mijn grote avontuur om artiest te worden. Ik heb al zoveel prachtige dingen meegemaakt: studio-opnames, een fotoshoot, tv-opnames… Een nieuwe wereld is opengegaan en ik vind het fantastisch. Dit smaakt naar meer! Dit nieuwe jaar gaat alle aandacht voorlopig naar het afmaken en lanceren van de twee liedjes. En daarna hoop ik te mogen gaan optreden. Spannend! Veel werk aan de winkel, maar ó zo leuk!  Wordt vervolgd!

Note van redactie: Laurah staat aan het begin van een muzikale carrière en deelt met ons haar ontwikkeling in de showbiz. Vind je het leuk wat ze doet, like haar dan op haar Facebookpagina en share deze column. www.facebook.com/laurahmuziekDeel 3 van aanstormend talent: Laurah

Het nummer Je Mag Alles Vergeten is gereed voor lancering! Zoals ik eerder vertelde gaat dit lied over de vreselijke realiteit waarin mensen met dementie en hun omgeving komen wanneer deze ziekte toeslaat. Je Mag Alles Vergeten is geïnspireerd op mijn moeder (63) die 3 jaar geleden de diagnose Alzheimer kreeg. Dit heeft natuurlijk veel impact op haar leven en dat van haar omgeving. Vooral voor de partner van mijn moeder, haar grote steun en toeverlaat, zijn afgelopen maanden erg zwaar geweest omdat mijn moeder hard achteruit gaat. Ik praat hier veel over met mijn management. Zij hebben ook ervaring met dementie en snappen hoe ingrijpend de ziekte is. Samen vragen we door die ervaringen meer aandacht voor dementie en we zijn al een eind op weg!

Alzheimer Nederland

Via via kwam ik in contact met Alzheimer Nederland. Zij vragen al meer dan dertig jaar aandacht voor Alzheimer en andere vormen van dementie. Toen bekend werd dat mijn moeder Alzheimer heeft, was Alzheimer Nederland voor mij een solide startpunt. Op hun website is alles te vinden over dementie. Ik ben in gesprek gegaan met Alzheimer Nederland omdat we een gedeelde missie hebben. Ze waren onder de indruk van mijn verhaal en muziek en nodigden mij uit voor deelname in de speciale ‘Dementievriendengroep’ die nadenkt over hoe we Nederland dementievriendelijker krijgen. 

Stille zaal

Alzheimer Nederland vroeg mij in april om op te treden tijdens de 1e bijeenkomst van Dementievriendengroep.

Voor het eerst zong ik mijn nummer live voor een intiem gezelschap lotgenoten. Wat was dat spannend maar mooi! Veel luisteraars waren ontroerd en kwamen na het optreden naar me toe om te vertellen hoe Je Mag Alles Vergeten hen geraakt had. Yes! Dat is precies wat ik wil bereiken. 

zorgverzekeraar CZ

Na dit optreden intensiveerde de samenwerking met Alzheimer Nederland. We hebben regelmatig contact en via hen ben ik door zorgverzekeraar CZ benaderd om één van de gezichten te zijn voor hun nieuwe campagne. In die campagne vraagt CZ meer aandacht voor mantelzorgers van mensen met dementie. Zij hebben mij ook geïnterviewd en het verhaal vind je op de website. Ik krijg dagelijks mooie berichten van mensen die zich herkennen in mijn situatie en mij en mijn familie een hart onder de riem willen steken. Zo lief! Fijn om op deze manier mijn netwerk uit te breiden. 

Jody en Lo

Ondertussen dook ik de afgelopen maanden samen met backings Jody Pijper en Lodewijk van Gorp de studio van Arnold Muhren (Volendam) in. Jody en Lodewijk zijn hele warme, vriendelijke en getalenteerde muzikanten. Zij zijn begaan met het onderwerp van Je Mag Alles Vergeten en hadden binnen een paar minuten in gedachten hoe ze de backing vocals vorm wilden geven. Hun stemmen zijn echt een fantastische toevoeging aan het nummer! Violist Frank van Essen speelde tot slot nog prachtige strings in wat er uiteindelijk voor zorgde dat Je Mag Alles Vergeten helemaal klaar is voor lancering. Het is een pareltje geworden!


Wil je weten hoe dit verder gaat en kun je niet wachten tot de volgende column van Laurah? Volg haar op Facebook en mis niets! 

Over Laurah (singer-songwriter): Laurah staat sinds 2015 onder contract bij StarZz Factory. Laurah is een pure artiest die met haar muziek en stem vele mensen raakt. Dag van de Vrouwen vroeg Laurah om ieder kwartaal een blog te schrijven over haar muzikale avonturen. Lees meer over Laurah op de website van StarZz Factory en like Laurahs Facebookpagina.

 Deel 4 van aanstormend talent: Laurah

Op Wereld Alzheimer Dag, 21 september 2016, was het zover: mijn plaat Je Mag Alles Vergeten werd gelanceerd. Op deze bijzondere dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie en Alzheimer. Ik deed hieraan mee door precies op Wereld Alzheimer Dag mijn plaat uit te brengen. Al op de eerste dag werden er tientallen single’s verkocht. En dat alles voor het goede doel: met de opbrengst steunt de koper Alzheimer Nederland. De winst van de cd wordt dan ook aan dit prachtige doel gedoneerd.

optredens

Na de lancering werden mijn management StarZz Factory en ik overladen met complimenten uit het hele land. Mooi om zo steun te krijgen vanuit alle hoeken. Ook kreeg ik een aantal boekingsaanvragen. In oktober was ik te gast bij twee Alzheimer Cafés. Het eerste optreden betrof een lezing en concert bij Alzheimer Café Rotterdam Centrum. Na mijn optreden heb ik gesproken met veel lotgenoten die mij en mijn plaat een hart onder de riem steken. Heel motiverend!

hugo borst

Een week later stond ik in Alzheimer Café Barendrecht samen met Hugo Borst. In dit café kwam mijn moeder vroeger weleens. Ik ken veel bezoekers en vond het best spannend om met Hugo Borst op te treden. Ik sprak Hugo vlak vóórdat ik op ging. We hadden een openhartig gesprek over Alzheimer en hoe deze ziekte het leven van velen kapot maakt. Er zijn veel overeenkomsten en het is prettig om die te delen. Hugo was geraakt door mijn plaat en nam uiteraard een exemplaar mee voor thuis.

1e rij

In november had ik mijn meest confronterende optreden ooit in mijn muzikale loopbaan. Ik zong Je Mag Alles Vergeten in Het Jasmijnhuis, de kleinschalige woonvorm waar mijn moeder sinds september woont. Het huis zat vol met bewoners, mantelzorgers, medewerkers en andere betrokkenen. Mijn moeder was op de eerste rij gezet. Al bij de eerste woorden dat ik zong waren veel mensen in tranen. Mijn moeder niet, die was gefocused op andere dingen en had niet eens door dat ik 'haar' nummer zong.

confronterend

Op het hoogtepunt van de plaat zag ik werkelijk niemand meer zitten die niet huilde en dat ontroerde mij zo dat ook ik niet meer sterk kon zijn. Mijn stem begon te trillen en de tranen rolden over mijn wangen. Gelukkig hadden veel aanwezigen dat niet door. Na mijn optreden ging ik met hen in gesprek. Wat een bijzondere ontmoetingen volgden! Zelfs mensen die al jaren niet meer hadden gehuild voelden zich tijdens mijn optreden vrij om 'alles te laten gaan'.

terug naar barendrecht

In december had ik nog 3 optredens tijdens kerstevenementen in Barendrecht en Rijswijk. Stuk voor stuk leuke concerten waarbij ik in contact kwam met lieve mensen. Ook achter de schermen ging de PR door: het Algemeen Dagblad, editie De Gelderlander, heeft in december een groot artikel geplaatst en Alzheimer Nederland vroeg mij een column te schrijven in hun magazine (oplage 60.000). Samen Dementievriendelijk en CZ hebben ook aandacht geschonken aan de plaat via hun digitale nieuwsbrieven en websites.

2017…

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Samen met mijn management StarZz Factory blijf ik aangehaakt bij allerlei initiatieven om Alzheimer op de kaart te (blijven) krijgen en lotgenoten te troosten. Ik ben benieuwd wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren en houd jullie natuurlijk op de hoogte. Like facebook.com/laurahmuziek en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.