Parel voor de Beste Boekverfilming; 7 titels in de race

parel voor de beste boekverfilming 2017

De GVR van Steven Spielberg, Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, Julieta van Pedro Almodóvar, Nocturnal animals van Tom Ford, Handmaiden van Chan-wook Park, The Light between Oceans van Derek Cianfrance en Tonio van Paula van der Oest zijn boekverfilmingen die meedingen naar de Parel, de publieksprijs voor de Beste Boekverfilming. Tot en met 14 september kun je stemmen op jouw favoriet. Op 15 september wordt op Film by the Sea, de Parel uitgereikt aan de film die de meeste stemmen heeft behaald. Film by the Sea is een festival voor film en literatuur dat wordt georganiseerd in Vlissingen. Zeeland is een filmprovincie bij uitstek.

Boek en film

De genomineerde films voor de Parel zijn gebaseerd op respectievelijk de volgende boeken: De GVR van Roald Dahl (De Fontein), Stilte van Alice Munro (De Geus), Dubbelspel van Frank Martinus Arion (De Bezige Bij), Tony & Susan van Austin Wright (De Arbeiderspers), Vingervlug van Sarah Waters (Nijgh & Van Ditmar), Het licht van de zee van M.L. Stedman (De Boekerij) en Tonio van A.F.Th van der Heijden (De Bezige Bij).

Deze zeven nominaties zijn gekozen door een comité van boekhandelaar, bibliothecaris en filmkenner uit het aanbod van boekverfilmingen die uitkwamen in de periode van 1 juli 2016 t/m 31 juli 2017. Vorig jaar ontving Publieke Werken van regisseur Joram Lürsen, de Parel voor de beste Boekverfilming. Deze film was gebaseerd op de gelijknamige roman van de auteur Thomas Rosenboom. De zeven boekverfilmingen zijn te zien op het festival Film by the Sea, dat plaatsvindt van 8 t/m 17 september. Zie ook: www.filmbythesea.nl

Film by the Sea is sinds de start in 1999 uitgegroeid tot een evenement dat zowel in Zeeland als in de rest van Nederland grote bekendheid geniet. Het festival trekt met haar filmaanbod en evenementen een zeer divers publiek: jong en oud, de algemene bioscoopganger en de echte 'filmfreak'. Het festival is uitgegroeid tot een fenomeen dat jaarlijks ruim 45.000 bezoekers trekt.

Tijdens het Nederlands filmfestival in september gaat de nieuwe film 'De Stamhouder' van Ger Poppelaars in première. Vrienden van Film by the Sea kunnen de film al zien op zondag 10 september. Dit wordt gevolgd door een literaire salon met Nederlands journalist Alexander Münninghoff. Deze heeft veel artikelen en boeken over de schaaksport geschreven. In 2015 won hij de Libris Geschiedenis Prijs voor zijn boek 'De stamhouder'. Ger Poppelaars volgt Alexander Münninghoff tijdens zijn tocht langs plekken in Europa, die zo’n belangrijke rol speelden in het leven van zijn Russisch-Nederlandse familie, en die de basis vormden voor zijn bestseller De Stamhouder. Regisseur Poppelaars, de in Roosendaal geboren Gouden Kalf winnaar, heeft een filmische reis door en ruimte en tijd gemaakt van de twintigste eeuw in Oost- en West-Europa.Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2018 

KvK-nr: 68172583 Btw-nr: NL857331711B01  Van Eeghenlaan 27 1071 EN Amsterdam