De cycli van een nieuw begin, volgt onaflatend in het ritme van de natuur. Maar geen jaar is hetzelfde, geen plant groeit uit als dezelfde, geen mens is of blijft dezelfde. De mens veranderd en heeft tegenwoordig ook steeds meer behoefte aan verandering. Rondom het millennium ging het vooral over uiterlijkheden, verfraaiing, verstilling en zakelijkheid. Nu zien we nu precies het tegenovergestelde.

Men heeft weer meer behoefte aan rust! Lekker even uitgezakt op de bank, geen mooimakerij, naturel is alweer een tijdje hip en trendy en de verstilling maakt weer plaats voor de dialoog. Een belangrijk gegeven in ons dagelijks samenzijn, want vooral aan de dialoog ontbrak het nogal eens. Steeds meer mensen weten de weg naar elkaar weer te vinden, durven het gesprek weer aan te gaan en schreeuwen het soms zelfs uit. De behoefte aan aandacht, menselijke warmte en contact is duidelijk groter aan het worden.

De keuken speelt hierbij een belangrijke rol, al zou men dit niet denken. De tv programma’s zijn toonaangevend voor de eenzame ziel. Gezellig met elkaar kokkerellen en samen eten is de wens van velen. Toch was daar lange tijd niets minder waar. De keuken was dan wel hotspot, maar niet echt een heel warme plek. Net zoals dit in restaurants ook lange tijd het geval was. Aan tafel zitten zonder conversatie en al starend op het telefoonschermpje... gezellig hoor!

Inmiddels zijn er restaurants waar het toestel niet meer mee aan tafel mag, en terecht! De verstilling heeft daarmee dan ook duidelijk haar hoogtijdagen wel gehad.

Het contact is het waar de sociaal maatschappelijk draad weer mee wordt opgepakt. Dat is wellicht een stap in de goede richting. De cycli van de mens dwingt het af, om weer eens stil te staan bij datgene wat men met alle gemak heeft losgelaten voor een materieel speeltje. De liefde, de warmte, het gesprek, de echtheid, de liefde…!

Intussen nam de eenzaamheid toe, welke dan weer moest worden opgevuld met dat eenzelfde speeltje. Dat kan uiteraard niet eindeloos doorgaan. De mens gaat echter wel eindeloos door, net zoals de cycli die inherent is aan de natuur en dus ook aan de natuur van de mens. De tijd en vooral de Lentetijd in het jaar is bij uitstek weer van perfecte timing.

Zodra het langer licht is en er weer meer zonuren aan den dag treden is men weer klaar met de sikkeneurige winterdepressie. Zo rond de Pasen is men duidelijk van plan het weer tot een gezellige boel te laten ontaarden en daar hoort gezelschap, een goed gesprek en een heerlijk baksel uit de oven zeer zeker ook bij.

De echte magiër weet precies wat wonderen doet en lekker is, en kiest zorgvuldig haar recept uit. In dit geval gaat het niet alleen om het bereiden van voedsel, maar om de volledige bereiding, het  inwijden en het verwelkomen van de mooie nieuwe tijd.

Die zal in het oog van menigeen nog niet bestaan. Het is er echter zeker, onzichtbaar en diep verborgen. Ver van de menselijke radar, en  veilig bewaard in de Universele schatkamers. Zo gauw de verstarring en de daarmee gepaard gaande verstilling zich weer oplost zal de juiste energie weer gaan stromen.

Op wereldniveau betekent het terugkeer. Van chaos terug naar orde, al gaat dit heel langzaam het gaat heel zeker. Elke cycli en zelfs die van de verstarrende winter heeft een magische kracht die alleen door een echte magiër ten volle benut kan worden, ter ontwikkeling en bediening van het grotere geheel. Wees tot nut en benut!

Namaste!


Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2019