Tja wat willen vrouwen nu eigenlijk, gaan we vooruit, blijven we stilstaan, gaan we weer hollen of juist weer hard achteruit? Een quotum… Zo te horen moest het er dan toch maar eens van komen als we het politieke gezag mogen geloven.

Waar bemoeit iedereen zich toch mee zou je kunnen denken. Een vrouw kan toch heus wel haar eigen boontjes doppen. "Dat is toch wel het minimale wat ze al die tijd achter het aanrecht heeft geleerd", kraakt het in de hersenpan van de man.

Tja, dat hoeft niet ontkent te worden, dus steken we dat ook niet onder stoelen of banken, toch? .... Een vrouw wil best graag samenwerken, doet ook zeker aan  teambuilding en is heilig overtuigd van de goedheid van ieder mens. Dus ook van de man. Die fijne collega die je gewoon op de kwaliteiten beoordeelt, lees “zijn de kinderen al uit de luiers!”  De vrouw geeft echter de moed niet op, en dan in ieder geval nooit zomaar.

En soms wordt het toch allemaal een beetje te veel. Vooral de alleenstaande moeders hebben het de afgelopen periode zwaar te verduren gehad, met de raddraaiers van de B dienst. Ja, dat is de nieuwe naam voor een instantie die zeker geen A klasse service verleent!

Een vervelend en langslepende situatie die voor niemand goed is. En de grote schrik is dat het vooral de zorg voor het kind tot de dupe van de kwestie maakt. Maargoed, ook hier laat de vrouw zich niet zomaar uit het veld slaan, en vervolgt met opgeheven hoofd haar weg. Met hard werken, komt ze er immers wel dus als de carrière niet linksom lukt, moet het toch echt maar eens rechtsom worden gefikst.

Het heeft dan ook echt heel lang geduurd eer het vrouwenquotum, het langverwachte gesprek van de dag, eens goed de revue ging passeren. Want eigenlijk wil zogenaamd niemand eraan. En zo was eerder dan ook meteen de excuustruus geboren. Zonder enig spoor van haar op de tanden!

Maar nu dan nog even vlak voor de heerlijke feestdagen, wordt er nog gauw een quotum cocktail in elkaar gedraaid. Zo één waar de alcohol al van vervliegt als je er alleen al naar kijkt… Oersaai roepen we dan massaal!

Ondertussen dendert de man heerlijk door op zijn glaasje nul punt nulletje. Gezellige mannen kletspraat achter een glazen wand die nog altijd met op en top gestifte mondjesmaat betreden mag worden door een vrouw. Ai, een flink taai verhaal, en toch nog zo anno nu. Tja, dan kan het kennelijk niet meer anders, en grijpt de politiek met gretige klauw in.

Wie o wie gaan het nu dan weer eens beslissen voor die opstandige madammekes? Juist… Of het erg is, maakt in deze allang niet meer uit. Wat echter wel uit maakt is de vraag waarom het toch nog zover moet komen.

Nee niet nodig, beloofden de grote bedrijven. En zo werd er uit de hoge heren hoed een stel posities bij elkaar verzonnen alsof het niets was. De BS-baan wellicht….

Heel misschien moet het dan maar eens uit zijn met dat gezemel over wie nu het managende baasje mag zijn. Vrouwen onderling zijn namelijk ook niet altijd de steunpilaar en vriendelijkheid zelve. Want wie het vaandel te pakken heeft, zal hem met verve dragen ook. Helemaal alleen, en wel zo lang als mogelijk.

Wat echter niet vergeten moet worden is dat elkaar steunen in de eerste instantie ook alles te maken heeft met elkaar iets te gunnen. Zou het misschien zo kunnen zijn dat mannen veel beter met dit gegeven om kunnen gaan?

Want als een man binnen een organisatie de scepter krijgt, heeft deze binnen de kortste keren al zijn broeders naar binnen gezwaaid, met én zonder kwalificaties.

En de scepter van de vrouw dan?... Leidt die werkelijk alleen tot een vrouwenquotum?... Wie het weet mag het zeggen, maar één ding is zeker want pas als de vrouw zegt daar klaar voor te zijn wordt het interessant!

Ondertussen gaan we gewoon voort hoor… Zeg, weet je al wat je gaat doen op Internationale vrouwendag twenty-twenty?....  Laten we maar gewoon eerst beginnen met de heerlijke feestdagen. Even helemaal niets te moeten. Alles te mogen, en lekker gewoon even zondermeer vrouw zijn, heerlijk toch… Proost!

Tips; vraag eerst eens rond wat een vrouw echt wil - ga eens na hoe divers diversiteit eruit ziet, en hoeveel kleur en cultuur het omvat - wacht niet alleen het quotum af, niets is mooier dan op eigen kracht ....Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2015 - 2020