Maatschappij | Cultuur | Familie

 

Lilian de Bruijn - historica, schrijfdocent, auteur en redacteur voor Gen.magazine van het Centrum voor Familiegeschiedenis. Gen.magazine is een Nederlands tijdschrift op het gebied van familiegeschiedenis met interviews, familieverhalen, columns, onderzoekstips enzovoort. Het is een uitgave van het Centrum voor Familiegeschiedenis, oftewel: CBG. Deze organisatie bevordert de kennis van stamboomonderzoek, alsmede familiegeschiedenis. Het beheert een bibliotheek en verzamelingen hierover, en geeft ondersteuning bij onderzoek aan burgers en levert tevens datasets voor wetenschappelijk onderzoek. Het CBG heeft onder meer bekendheid gekregen door mee te werken aan tal van televisieprogramma's als 'Allemaal Familie', 'Spoorloos' en 'Verborgen verleden'. In het programma Verborgen Verleden van de NTR werden een aantal familielijnen uitgewerkt voor de zoektocht van Fidan Ekiz, Paul de Leeuw, Floortje Dessing en vele anderen. Onderwerp: verzamelingen, familienamen, hoe je stap voor stap een stamboom kunt maken, en haar boek over een dochter die gezien wil worden door een 'ongrijpbare' vader.

Maatschappij | Spiritualiteit | Coaching

 

Maurice Hirschhaut - spiritueel coach en componist van spirituele muziek. Hij groeide op in Amsterdam met ouders die tot in hun kern beschadigd waren door hun jonge jaren in Auschwitz. Zijn humor en passie voor muziek hebben hem geholpen om jarenlang te knokken voor een leefbaar bestaan. In de jaren dat hij zelf hulp ontving heeft hij een volledige zelfstudie gemaakt van de psychologie. Na jaren als zanger en muzikant geleefd te hebben, had Maurice een switch gemaakt naar de reclamewereld waar hij aan de slag ging als filmmaker en filmregisseur. Daarin kon hij zijn creativiteit en ideeën kwijt. Zo richtte hij onder meer de eerste Nederlandse Internet TV zender op. In 2014 ontmoette hij voormalig advocate en spiritueel coach Caroline Bun. Dit was het begin van een leven in liefde én samenwerken in coaching en healing. Onderwerp: het werk wat Maurice doet om anderen te helpen op hun spirituele levenspad met coaching en zijn muziek, de passie die hij daarvoor heeft en de grote vervulling die het hem biedt in samenwerking met Caroline Bun.

Maatschappij | Economie | Circulair

 

Sabine Oberhuber - medeoprichter van Turntoo. Dit initiatief is een van de grondleggers van de circulaire economie dat nieuwe circulaire bedrijfsmodellen ontwikkelt en ook implementeert. Het draagt bij aan de transitie naar een integrale circulaire economie met innovatieve diensten voor producten, en producten als dienst. Met een achtergrond in bedrijfseconomie en maatschappelijke betrokkenheid, beschouwd Sabine het faciliteren van continuïteit van leven als hoogste doel. Daarin is de economie de georganiseerde relatie tussen mens en natuur. Deze dienen we te voorzien van een nieuwe systeemarchitectuur dat is gebaseerd op onze  tijdelijke aanwezigheid. Ze is tevens medeoprichter en ambassadrice van het Madaster Platform. Dit is een openbare, online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving. Ze werkt daarin samen met mede-initiatiefnemer Thomas Rau, die als vermaard architect diverse prijzen heeft ontvangen voor zijn werk en visie. Onderwerp: deel 2 van 2 delen over haar werk, doelstellingen in het realiseren van een circulaire maatschappij, én het boek Material Matters waarvan ze coauteur is. Tip: luister eerst naar deel 1 van 2 delen.