Michel Hanssen - SVH meesterkok en auteur van kookboeken
Michel Hanssen - SVH meesterkok en auteur van kookboeken

hello radio podcast: 16 juni mei, 14 uur

Michel Hanssen - SVH meesterkok en auteur van de boeken Spicewise, Zoutloos koken met kruiden- en specerijenmixen. Onderwerp: Begin dit jaar is zijn derde kookboek uitgekomen met de titel 'Spice Wise Green'. Waar voorgaande boeken vooral over kruiden en specerijen voor vis- en vleesgerechten gaan, is dit een mooi vegetarisch boek, een zoutloos groenteboek.

Michel stond als chef in de keuken bij internationale (sterren)restaurants en weet waar hij over praat als het gaat om bovenmatig zoutgebruik. Vrijwel iedereen in Nederland eet te veel zout, en dat met alle nadelige gevolgen van dien. Iedereen heeft zout nodig, maar in Nederland eten we er te veel van. Gemiddeld negen gram terwijl we maar één tot drie gram nodig hebben. Michel is op een zoutloze missie en gaat vertellen waarom hij dat doet, en hoe je zelf eenvoudig heerlijke vegetarische gerechten maakt met zijn vele mixen van natuurlijke smaakmakers > helloradio.eu

hello radio spirituality: 12 juni, 12 uur

Laura Dijkhuizen - praktisch theologe, docent, promovenda, spreker en auteur. Onderwerp: haar passie voor theologie en missiewerk, haar stichting Sarinha in Mozambique en het boek Kus van Afrika. Als promovenda doet ze onderzoek naar leiderschap, en genderrollen in evangelische kerken. Ze is ook decaan bij de Foundation Academy of Amsterdam, waarin ze de School of Divinity onder haar hoede heeft. Ze verteld over hoe ze als jong meisje opgroeide in een klein dorp in Noordoost Groningen met in de nabijheid een grote AZC, waarin toen vooral mensen uit Suriname waren ondergebracht. Het bracht haar de interesse voor missiewerk in met name Afrikaanse culturen en religies. En ook kansengelijkheid voor mensen met een migratieachtergrond, die nog geen aansluiting hebben gevonden met het Nederlands onderwijssysteem. Ze verteld ook over haar werk in Mozambique op het gebied van voeding en educatie en over waarom ze adoptiekinderen uit Afrika heeft opgenomen in haar gezin met biologische kinderen.

> helloradio.eu

hello radio: 9 juni, 14 uur

Nanda van den Berg - directeur van het Museum Huis Marseille, het eerste fotografiemuseum van Amsterdam. Ze is van huis uit kunsthistorica, werkte voorheen in het  Stedelijk Museum, was redacteur bij uitgeverij Meulenhoff en docent bij onder meer het Amsterdam Fashion Institute en de Hogeschool voor de Kunsten. Nanda heeft meerdere publicaties op haar naam staan over fotografie m.b.t. tot schilderkunst en mode. Haar specialiteit in fotografie is het surrealisme. Onderwerp: haar werk als directeur, waarbij ze ook de rol van senior curator bekleed, haar passie voor kunst, enkele voorbeelden van de eigen collecties waarin alleen levende fotografen zijn opgenomen, exposities van fotografen buiten de eigen collecties en over het pand zelf. Het museum Huis Marseille is genoemd naar het grachtenpand waarin het is gevestigd. Dit monumentale woonhuis werd rond 1665 gebouwd in opdracht van de Franse koopman Isaac Fouquier

> helloradio.eu

Laura Dijkhuizen - praktisch theologe, docent en promovenda
Laura Dijkhuizen - praktisch theologe, docent en promovenda

hello radio - op de woensdag 14 uur

Hello Radio is om de week op woensdagmiddag vanaf twee uur online te beluisteren. We brengen mooie onderwerpen en maatschappelijke actualiteiten afgewisseld met veel muzikaal genot, literatuur, poëtische kunst, cultuur en interviews met interessante gastsprekers. Veel luisterplezier, dus... Hello to you too!

hello radio podcast - op de woensdag 14 uur

Hello Radio Podcast is om de week op woensdagmiddag vanaf twee uur online te beluisteren. We brengen inspirerende podcast interviews met interessante sprekers en onderwerpen. Een vleugje dramatiek verpakt in sprankelende vertellingen van inhoud. Veel luisterplezier, dus.... Hello to you too!

hello radio spirituality - elke zaterdag 12 uur

Hello Radio Spirituality is iedere zaterdagmiddag vanaf twaalf uur online te beluisteren. We brengen inspirerende onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing, zingeving, filosofie, vernieuwende actualiteiten, et cetera. Dit boeiende programma wordt afgewisseld met muzikaal genot, kunst, literatuur en interviews met interessante gastsprekers. We wensen iedereen heel veel luisterplezier, dus... Hello to you too!

frequentie uitzendingen hello radio

De interview programma's zijn dagelijks online te beluisteren met een wekelijkse frequentie van nieuwe uitzendingen. Elke woensdag Hello Radio vanaf 14 uur en Hello Radio Podcast vanaf 16 uur. Op elke zaterdag Hello Radio Spirituality vanaf 12 uur.

De programma's Hello Radio, Hello Radio Podcast en Hello Radio Spirituality zijn een initiatief van Dag van de Vrouwen. Deze programma's worden volledig zelfstandig door ons team ontwikkeld, geproduceerd en uitgezonden. De uitzendingen zijn online te beluisteren op: www.helloradio.eu