hello radio : 25 mei, 14.00 uur

Benjamin Fro - rapper en zanger. De in Amsterdam geboren artiest heeft een authentieke stijl. Het is rebels en filosofisch tegelijk, gevormd in een mix van hiphop, soul en jazz. Onderwerp: zijn passie voor muziek waarin hij maatschappijkritische onderwerpen op filosofische wijze neerzet. Zo brengt hij onder meer het verhaal van een millennial in de grote stad, die worstelt met identiteitscrises, hoge huurprijzen, liefde en de prestatiemaatschappij. Benjamin is onlangs een samenwerking aangegaan met de Amsterdamse Noa Lauryn. Deze talentvolle muzikantendochter is een future soul zangeres van wiens hartverwarmende harmonieën je nooit genoeg kunt krijgen. Het resultaat reikt van zwoele r&b tot catchy funk met een feel good vibe en attitude. En dan nu een gezamenlijke zomer-EP met bijhorende tour langs strandtenten en festivals in binnen- en buitenland. De aftrap vindt plaats op 26 mei, met de release van 'Summer in Amsterdam', een soulvolle dansbare ode aan die zorgeloze zomerdagen!

hello radio spirituality : 21 mei, 12.00 uur

Martine Oldhoff - theologe en promovenda aan de Protestantse Theologische Universiteit, gastdocent en voorganger op incidentele basis. Ze heeft ook een achtergrond als coördinator bij ProDemos en was lange tijd  vicevoorzitter van het CDA Theologen Netwerk. Onderwerp: haar onderzoek ten aanzien van een kijk op de ziel, de betekenis zoals in het christelijke geloof verwoordt. De 'ziel' duikt overal op in de media en tegenwoordig nemen veel gelovigen het woord minder gemakkelijk in de mond. Martine werpt een nieuw licht op dit oude woord, dat leidt tot theologische verdieping en bezinning.

hello radio : 18 mei, 14.00 uur

Dr. Nicole Hunfeld - ziekenhuisapotheker intensive care, projectleider duurzaamheid groene IC, klinisch farmacoloog en assistant professor bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daarnaast is ze ook bestuurder bij de apothekersorganisatie KNMP. Haar aandacht gaat uit naar intensive care, infectieziekten, anesthesiologie en spoedeisende hulp. Onderwerp: het werk als ziekenhuisapotheker met haar specialisatie op het gebied van geneesmiddelen bij intensive care patiënten. Nicole heeft de KNMP Zorginnovatieprijs toegekend gekregen voor medicatiebeoordelingen bij deze patiënten. Dit heeft in samenwerking met artsen  geleid tot het verhogen van de medicatieveiligheid en kwaliteit van de zorg. Ook wordt er gesproken over ontwikkelingen, communicatie en perceptie in relatie tot de farmacie, waaronder leveringszekerheid van medicijnen en haar rol als bestuurder bij de KNMP. Vorig jaar won Nicole de EUR Sustainability Award 2021. Ze is namelijk ook projectleider duurzaamheid  - Green Team Intensive Care Volwassenen, en heeft deze prijs gewonnen voor haar initiatief om de IC's zoveel mogelijk te verduurzamen en circulair te maken. Tijdens het gesprek komt dit aan bod, en de focus om in 2030 100% circulair te werken op de IC.

hello radio - op de woensdag 14 uur

Hello Radio is om de week op woensdagmiddag vanaf twee uur online te beluisteren. We brengen mooie onderwerpen en maatschappelijke actualiteiten afgewisseld met veel muzikaal genot, literatuur, poëtische kunst, cultuur en interviews met interessante gastsprekers. Veel luisterplezier, dus... Hello to you too!

hello radio podcast - op de woensdag 14 uur

Hello Radio Podcast is om de week op woensdagmiddag vanaf twee uur online te beluisteren. We brengen inspirerende podcast interviews met interessante sprekers en onderwerpen. Een vleugje dramatiek verpakt in sprankelende vertellingen van inhoud. Veel luisterplezier, dus.... Hello to you too!

hello radio spirituality - elke zaterdag 12 uur

Hello Radio Spirituality is iedere zaterdagmiddag vanaf twaalf uur online te beluisteren. We brengen inspirerende onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing, zingeving, filosofie, vernieuwende actualiteiten, et cetera. Dit boeiende programma wordt afgewisseld met muzikaal genot, kunst, literatuur en interviews met interessante gastsprekers. We wensen iedereen heel veel luisterplezier, dus... Hello to you too!


Film a-ha: The Movie & Interview co-director Aslaug Holm