Maatschappij | Rechten | Ouderschap

 

Hello Radio Podcast serie van 5 delen over het avontuur van Kerry (foto links) en Carsten die als wensvaders op zoek gaan naar een geschikte draagmoeder. Het stel probeert van alles wat mogelijk is om dit in Nederland voor elkaar te krijgen. Het gewenste resultaat blijft uit en brengt deze wensvaders naar het buitenland, een avontuur met vele hobbels en tegenslag, maar ook met vooruitzichten. Onderwerp: deel 3 van 5 delen. De podcastserie is gemaakt door Peter de Ruiter (foto) rechts. We hebben de serie al eerder in 2018 uitgebracht. De reden om deze serie wederom ten gehore te brengen is vanwege de op hand zijnde wettelijke regeling voor draagmoederschap. Er is namelijk geen specifieke regeling voor ouderschap na het draagmoederschap. Daarbij komt ook een register voor het draagmoederschapstraject, zodat het kind zelf later relevante gegevens kan inzien. De voortgang van deze regeling staat nu onder druk doordat de regeling mogelijk als controversieel wordt verklaard op gronden van commerciële uitbuiting en psychosociale gevolgen voor het kind.

Maatschappij | Spiritualiteit | Lifestyle

 

Monique - spiritueel lifestyle coach, programmamaker, presentatrice en auteur. Onderwerp: hedendaagse invulling van spiritualiteit. Welke rol vervult spiritualiteit tegenwoordig nog. Hoe groot is de waarde daarvan in dit tijdperk, en wat is de zingevende filosofie bij andersdenkenden. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in een spirituele lifestyle, intuïtie en ook wat coaching op dit vlak voor hen kan betekenen. Monique brengt ons verrassende inzichten uit deze interessante wereld van spiritualiteit en intuïtie. Spiritualiteit is een breed begrip met vele interpretaties over het innerlijk bewustzijn. Haar betekenis ligt in de verbinding met de kracht, of het wezen van het diepere zelf en de Bron van Leven en Bewustzijn. Het ontwaken op het gebied van de spirituele lifestyle omvat de natuur en het menselijke klimaat. De bewuste zin voor zingeving, spiritualiteit en intuïtie is daarbij van essentieel belang in het hier en nu.

Maatschappij | Natuur | Bijen

 

Meinhard van der Reep - uitgever en imker. Hij is eigenaar van Imkerij Weerlanerpolder Hillegom. Zoals het algemeen bekend is, zijn bijen zeer belangrijk voor onze samenleving. Bestuiving door bijen en ook hommels, zorgen er voor dat de mens fruit kan eten. Denk onder meer aan appels, peren, kersen, aardbeien, bessen en bramen. Misschien iets minder bekend is dat bijen ook bijdragen in de groei van groenten zoals avocado's, tomaten, paprika's, courgettes enzovoort. En er zullen maar weinig mensen zijn die weten dat de bijen eveneens belangrijk zijn voor het produceren van mosterd, zonnebloemolie, en koffie! Bijna 9 miljoen Nederlanders drinken dagelijks koffie. Wat nu als we alleen al ons dagelijkse 'bakkie pleur' niet meer krijgen. Je weet wat er dan uitbreekt. Onderwerp: zijn passie voor het imkeren, wat er allemaal bij komt kijken om dit op een verantwoorde wijze te doen en de impact van klimaatverandering op de bijenpopulatie. Bijna 1/3 van wat de mens consumeert, waaronder honing, is met name mogelijk door bijen. Meinhard wordt in dit gesprek bijgestaan door bomenconsulent Hans Kaljee.