Carin gaemers is uitgeroepen tot de meest invloedrijke vrouw van 2017

Carin Gaemers is door Opzij verkozen tot meest invloedrijke vrouw van 2017. Ze schreef met Hugo Borst het manifest 'Scherp op ouderenzorg'.

"Het grote probleem is dat er al heel vaak gesproken is over de ouderenzorg in ons land, maar dat iedereen op elkaar wacht. Zorginstellingen of brancheorganisaties schuiven alles naar elkaar toe. Terwijl we eigenlijk gewoon een rampenplan zouden moeten maken, en moeten aanpakken alsof bijvoorbeeld de Deltawerken zijn doorgebroken", zo legde Gaemers het eerder al eens uit.

Opzij vindt dat Carin Topvrouw 2017 is omdat ze geheel belangeloos acteert. Ze heeft bijvoorbeeld niet een betaalde baan waarbinnen de ouderenzorg een taak was en waardoor ze al op voorhand bekendheid genoot. Samen met Hugo Borst zette ze de problematiek zelf op de kaart, mobiliseerde de aandacht voor het probleem en kreeg veel extra geld los.

Na ontvangst van de prijs droeg ze deze op aan alle direct betrokkenen in het veld van de ouderenzorg. Ook gaf ze tijdens haar toespraak duidelijk te kennen dat er weliswaar meer geld beschikbaar is gekomen, maar dat dit geld nog altijd niet het werkelijke doel bereikt; "het moet zichtbaar worden waar het nodig is, direct in de zorg voor de patiënten, aldus Carin Gaemers.

Manifest Scherp op Ouderenzorg, is er nu een versie 2.0 nodig voor 2018?

1 Stop met het politiseren van verpleeghuiszorg. 2 Stel vast hoeveel zorgpersoneel nodig is om complete zorg te leveren. 3 Hanteer totdat deze norm is vastgesteld als vuistregel: minimaal twee bevoegde en bekwame zorgmedewerkers op een groep van maximaal acht personen. 4 Stop de overdaad aan registratie. 5 Voer een verplichte ballotage in voor bestuurders en toezichthouders. 6 Maximaliseer de overheadkosten en de reserves: 10 % aan overhead, maximaal 25% aan reserves voor elk verpleeghuis, voor elke zorginstelling. 7 Maak een einde aan de angstcultuur die bij teveel zorginstellingen heerst en garandeer een prettige werkomgeving. 8 Stel een eenvoudige norm op voor bijscholing. 9 Geef mantelzorgers de mogelijkheid direct maatregelen af te dwingen wanneer de kwaliteit van de zorg tekortschiet. 10 Geef cliëntenraden in verpleeghuizen helder inzicht in geldstromen en meer invloed waar het gaat om het bewaken van de kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners.

Ingrid de Graaf is uitgeroepen tot Topvrouw van het jaar 2017

Ingrid de Graaf, Directievoorzitter particulier/ Lid Directie Aegon Nederland is benoemd tot Topvrouw van het jaar 2017. Zij ontving de bijbehorende prijs uit handen van juryvoorzitter Pamela Boumeester. Andere kanshebbers waren Petra van Hoeken, CRO en lid RvB Rabobank, en Marjan Rintel, Directeur Operatie, en lid RvB Nederlandse Spoorwegen.

Ze werd in het juryrapport geprezen omdat het bij haar uitdrukkelijk niet gaat over haarzelf, maar over de betekenis  die haar rol in de directie heeft voor de samenleving; "Daarin toont Ingrid lef en dapperheid. Ze heeft de ambitie een brug te bouwen. Niet alleen tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen diverse culturen. Daarin heeft ze de stellige overtuiging dat dit leidt tot betere resultaten en een betere duurzame wereld. Hiermee heeft ze de jury er eveneens van weten te overtuigen dat zij als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen - en mannen -  en dan niet alleen in haar eigen organisatie", aldus juryvoorzitter Pamela Boumeester.

Belangrijke criteria die worden meegewogen voor de verkiezing, zijn tevens de mate waarin finalisten zich inzetten om diversiteit te bevorderen en bijdragen aan duurzaamheid in de eigen organisatie en daarbuiten.  Enkele andere criteria waarop de jury lette waren de span of control, de zwaarte van de functie met de behaalde resultaten.

Ingrid de Graaf van Aegon Nederland volgde met de benoeming Ingrid Thijssen op, CEO van Alliander. "What's in the name..."

Young Talent Award voor Disa Jironet loewe

Disa Jironet Loewe, Officier van Justitie in opleiding bij het Openbaar Ministerie had de Young Talent Award 2017 gewonnen. Zij ontving de bijbehorende trofee uit handen van juryvoorzitter Jet de Ranitz.

Finalisten Topvrouw van het Jaar 2018 bekend

De jury van de verkiezing Topvrouw van het Jaar 2018 heeft op 23 juli de drie finalisten bekend gemaakt, dit zijn: Annemieke den Otter, Chief Financial Officer bij Ordina, Margaret Versteden, Chief Commercial Officer bij Bol.com en Eugenie van Wiechen, Algemeen Directeur bij FD Groep. Op 27 september 2018 wordt de nieuwe winnares bekendgemaakt.


Hello Radio Live Jos Claessens auteur Dagboek van Bewust Leiderschap op 13 december 2019 presentatie bij Scheltema

Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2019