Al geruime tijd beleven we een zeer ongewoon avontuur, stevig verpakt in een hele rare tijd. Hoewel een avontuur meestal wel waarschuwt voor gezonde doch intense spanning, gevaar en het onbekende is dat doorgaans toch precies hetgeen wat aanspreekt...

Een tipje van de sluier wordt opgelicht, en de rest zal men moeten ondergaan. Want dat is immers waar een avontuur over gaat. Eigenlijk gaan we er bij voorbaat vanuit dat een avontuur garant staat voor een leuke belevenis. En meestal is dat ook zo, maar dit niet…

Waar we nu met ons koude kikkerlandje in zijn beland is een ware malle molen te noemen. En dat dreigt steeds langer te duren, en steeds gekker te worden. Dat is niet best!

Wie o wie heeft er nu eigenlijk het (be)stuur voor het land in handen... Deze tijd vraagt echter met nadruk om alle hens aan dek. Dat betekent aan dek, en dus niet aan een soort van zijlijn.

Met het vooruitzicht op de landelijke en wereldwijde immuniteit voor het corona virus ziet het er ook al niet te best uit. De verhoudingen zijn zo scheef als de toren van Pisa, en de vertragingen te gortig voor woorden.

Daarbij is in ons land de persoonlijke privacy ook nog eens op straat komen te liggen. Iedereen baalt hier natuurlijk stevig van, maarja een malle molen is kennelijk niet zomaar even te stoppen... dat is een nou eenmaal een malle molen.

Nu het allemaal zo uitzichtloos lijkt is het misschien wel te adviseren, om vooral niet met alle winden mee te waaien. Laat je niet gek maken door alle praatjes die overal de kop opsteken.

Zoals hoe het wel en niet in elkaar steekt, of iets wel of niet waar is, en wie het bij het rechte of kromme eind heeft. Ook al is dat in een aantal gevallen zeker reden tot gesprek. Het lukraak rondbazuinen schept nu alleen maar verwarring en niets anders dan dat.

Los van alle ellende gebeurt er natuurlijk ook best veel moois. Het is dan ook echt jammer dat zulke mooie verhalen haast volledig worden overschaduwd.

Want alleen al het heugelijke feit dat er eindelijk een eerste vrouwelijke vice president is in de Verenigde Staten, heeft veel positief stof doen opwaaien. En dat er wereldwijd weer meer vrouwelijke politici zijn opgestaan, is ook een enorme bron van inspiratie voor vrouwen over de hele wereld.

Dat vrouwen beter in staat zijn om het gezinsleven goed te combineren met een fulltime thuiswerk functie, valt ook in goede aarde. Ondanks het nare corona pandemie dan toch wel een klein pluspuntje.

hoe lang duurt het onbekende ?...

Desondanks is dit ook niet echt de tijd om er dan maar bij de pakken te gaan neerzitten. En dat is nou net waar het voor veel mensen best lastig wordt. Met alle beperkingen kun je dan ook haast niet anders.

Want hoeveel kan een mens dan nog hebben, en hoe lang… Met de verkiezingen voor de deur is er mogelijk wel een kans op vooruitgang. Wanneer en hoe valt nog te bezien, maar up the hill is een must, want alleen zo kan het tij ten goede te keren.

Ondanks de onhandigheid en het sociale ongemak wordt er bij veel mensen wel weer beter inzicht en begrip verkregen over het gezinsleven. Er komen weer allerlei vernuftige spitsvondigheden boven drijven. Over hoe het allemaal draaiende te houden, en bij te sturen in deze onstuimige tijden.

Intussen staat de tijd niet stil en zijn we ook alweer aardig op weg naar carnaval. Dit jaar heeft dat echter meer iets weg van een heuse poppen show. Dat kan er voor de sfeer vast en zeker gezellig uitzien, en dan met nadruk op ‘uitzien’. Want er valt natuurlijk geen enkele vlotte babbel te hebben, en iets zinnigs op de mouw te spelden helaas. Eerlijkheidshalve gebied ons dan ook toe te geven dat het zo eigenlijk helemaal niks aan is...

Maar…wie in is voor een overdaad aan roze, chocolade en stralende liefdes snoeperijtjes mag zich zeker weer gelukkig prijzen. De heerlijk zwoele happy valentine is ook weer in aantocht.

Aangezien winkelen en heerlijk struinen door de winkelstraten nog niet echt tot de mogelijkheden behoort, is het wederom een ultieme gelegenheid om zelf een mooi cadeau te creëren.

Voor de vroege vogels onder ons is er nu alle tijd om lekker los te gaan. Leuke bijkomstigheid zijn alle extra’s die de kinderen nu leren. Een beetje koken, kleine huishoudelijke klusjes, en een hoop andere weetjes en verantwoordelijkheden die in een gezinsleven voorkomen… nog zo’n corona pluspuntje.

Maar favoriet blijft met stip het samen kokkerellen. Dat vinden zowel ouders als kinderen erg leuk om te doen. Alleen het opruimen en de afwas erna, tja…

Een beetje snoepen met valentine mag best. En dat kan met heerlijk sprekende koekjes. Zoet, lief en voor wie billenkoek wil zelfs een tikkeltje ondeugend…


happy valentine treats

200gr bloem – 75gr suiker – 1 eidooier – 1 zakje vanillesuiker – 125gr blokjes boter – 1el koud water – ¼ tl kaneel – met bakpapier beklede bakplaat – uitsteekvormpjes – 250gr poedersuiker – 2 ½ el water


Doe de bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom en roer dit licht door - voeg de eidooier toe en mix het tot een kruimelig geheel - voeg het water toe en kneed het deeg tot een beetje vochtig en stevige bal - wikkel het deeg in een plastic folie en laat het ± 30 minuten rusten in de koelkast – verwarm de oven voor op 175 graden – haal het deeg uit de koelkast en pak het weer uit – rol het deeg met een deegroller uit op een met bloem besprenkelde ondergrond - steek er met een vormpje allerlei vormen uit naar wens en leg deze met ± 1cm tussenruimte op de bakplaat  – schuif de bakplaat in de oven in en bak de koekjes in ± 15 minuten goudbruin – haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes even afkoelen – doe de poedersuiker en de lepels water in een kom – mix dit goed door tot een glazuur papje – voeg aan het glazuur papje eventueel natuurlijke kleurstof toe – decoreer de koekjes naar wens – laat het glazuur of overige decoratie uitharden en voilà! 

Om de koekjes krokant te houden bewaar je deze in een afgesloten trommel. Leg een keukenpapiertje op de bodem van de trommel zodat de koekjes niet sponzig worden, da's geen fraai cadeau...

Extra serveertips;  De echte lekkerbek serveert de koekjes met warme chocolademelk, slagroom en een dopje likeur of met marshmallows en hazelnoot siroop.  Smikkel smakelijk!