Eindelijk begint de boel weer een beetje soepeler aan te voelen, na alle perikelen van de grote beperkende pandemie. Maar met een klein beetje versoepeling, prettiger weer en alle vakantieplannen is het laatste woord over de maatregelen nog niet gezegd...

Het woord maatregel klinkt steviger dan ooit en zeker in deze tijd. Temeer er ondertussen allerlei dubieuze handelingen worden uitgevoerd waar de honden geen brood van lusten. En dat laatste, ofwel een goed besmeurde boterham, is nu net waar het ook om gaat.

Gedurende deze pandemie zijn er veel zaken aan het licht gekomen die alles met wangedrag te maken hebben. De toeslagen affaire is al goed uitgekauwd, en helaas nog niet op zijn eind. Maar neem nou eens het mondkapje…

Laten we eens gek doen en daar niet te veel woorden aan vuil maken. Want het spel wordt vooral op hoog niveau en blijkbaar laag allooi gespeeld. We zullen dan ook maar even vooral in diezelfde symbolische sfeer van het mondkapje blijven.

Dus mond houden, verdoezelen, geheimhouden en huichelachtig niets prijs geven voor de goed belegde boterham. Wie o wie schoof daar toch allemaal aan voor dat geniepige hapje…

Deze en vele andere ergernissen van omvangrijk formaat worden spijtig genoeg steeds vaker met alle gemak weggewuifd. De truc volstaat met een simpel sorry en excuus. En is daarmee verheven tot de nieuwe trend van de 21e eeuw. Tja, als alles toch om de eenvoud draait, maak dan gerust nog maar een fout…

Wellicht dat het één en ander bij een hoop mensen aan de aandacht is ontsnapt. Het merendeel is uiteraard druk met het plannen van de vakantie, en is ook overduidelijk moe van alle absurde situaties.

Het ziet ernaar uit dat veel Europeanen hun vakantie voornamelijk in Europa zullen doorbrengen. Dat is ook niet zo vreemd met de onnavolgbare kleurcodes. Welke tot op heden nog altijd stevig stand houden.

Het lastige daaraan is dat deze evengoed nog van de ene op de andere dag kunnen veranderen. Dat is dan mogelijk juist weer heel gunstig of niet...

Wat wel heel prettig is komt voort uit het vaccinatie voordeel. Men heeft nog altijd de vrije keus om te bepalen wat men wil. Maar feit is wel dat iedereen die inmiddels volledig en aantoonbaar gevaccineerd is, veel meer rust en gemak zal ervaren bij het reizen.

Het angst gevoel vermindert aanzienlijk en het gevoel van vrijheid wordt weer een beetje vergroot. Het belangrijkste waar het natuurlijk echt om gaat is gewoon dat je bent beschermd… Zo zegge men!

Voor veel mensen staat gemak en het vrijheidsgevoel op allerlei fronten heel hoog op de agenda. En dus reden genoeg waarom deze zomer kost wat kost niet in het water mag vallen.

Hoewel... wat koel verfrissend water is nu juist heerlijk bij de hogere temperaturen. Dan denken we uiteraard meteen aan zon, zee en strand vakanties, of iets anders dat past.

Hoe het ook zij, het gaat in ieder geval even over lekker uitwaaien en gedachteloos bijkomen van alle gedoe. En ga je naar het strand, dan hoort daar natuurlijk wel een fraai strandtenue bij. Helemaal hip voor dames deze zomer is de high waist bikini, in allerlei kleuren en stijlen weer helemaal terug uit de fifties.

De avontuurlijke vrouw gaat uiteraard voor de moderne African prints met de gewaagde of neutralere kleurcombinaties. De high waist bikini zit lekker hoog in de taille, is super modieus en verhuld indien nodig of gewenst ook een beetje het coronarol effect ;-)

En... de coronarol heeft ook een ander en best leuk bijeffect. Want we zijn van gekkigheid met z’n allen zeer creatief en bedreven geworden in de keuken. Daar flansen we de mooiste gerechten in elkaar. Maar deze  ongebreidelde kokkerel partijtjes zijn vooral heel erg leuk in de winter.

Als het eenmaal echt hoogzomer wordt wil niemand graag, en al helemaal niet lang in de keuken vertoeven. Dus men neme een short-cut met Taco’s. Deze snelle Mexicaanse hap is in een handomdraai klaar om te worden verorberd, dus kom maar op met de pret!


tex-mex taco's

12 tacoschelpen – 500gr rundergehakt of vegetarisch gehakt – 2 gesneden rode uien – 100gr kidneybonen – 2 uitgeknepen tenen knoflook – 2 ½ el gehaktkruiden – 2el olie – 7el tomatenpuree – 1 teen knoflook –  50ml heet water – 4 grote tomaten in blokjes gesneden – 3 takjes gesneden koriander – 1 of 2 gesneden jalapeñopepers – 6el verse limoensap – 1tl suiker – 100gr gesneden ijsbergsla – 100gr geraspte kaas – 200gr blokjes avocado vruchtvlees – 200gr mais – 150gr zure room of roomkaas – ½ tl zout


Marineer het gehakt met gehakt kruiden, uitgeknepen knoflook en een ½ el tomatenpuree – doe een deel van de tomaten, rode ui, koriander en jalapeñopepers in een kom – voeg 2el limoensap, de knoflook en 2el tomatenpuree, suiker en zout toe – mix dit met een staafmixer tot een gladde salsa en schep het in een kom – verdeel de resterende tomaten, koriander, jalapeñopepers, avocado, ijsbergsla, geraspte kaas, room of roomkaas en mais in kommetjes en dek het af – verwarm de oven vast voor op 180°C – verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur – voeg het gehakt toe en roerbak het  goudbruin – voeg het water, de kidneybonen en de resterende tomatenpuree toe en roerbak het ± 5 minuten door – haal van het vuur af en laat even rusten – bak de tacoschelpen af in de oven in ± 3 minuten en leg deze daarna in een schaal – zet de schaal en alle onbedekte kommetjes op tafel voor zelfbediening, en voilà!

Extra serveertips; de echte lekkerbek geniet met nog wat extra tabasco en een heerlijk koud Corona biertje om de boel mee weg te spoelen;-)
Smikkel smakelijk!