Met vele grote horten en stoten zijn we aan het einde van 2017 gekomen. Het was een redelijk mooi en veelbelovend jaar, en uiteraard kan het met de juiste inzet altijd alleen nog maar beter gaan. Na heel wat wikken en wegen is er dan toch echt eindelijk een goed zichtbaar Nederlands kabinet gevormd. Terwijl de roerige wereldpolitiek zich intussen ook duidelijk niet meer laat kneden als een zacht wit bolletje.

Het gaat er pittig aan toe. En ondanks alle goede voornemens van het afgelopen jaar wordt er alsnog met alle gemak onbeschaamd schandelijk gedrag gedanst. Als zijnde een prachtig mooie foxy foxtrot….

Als we puur kijken naar de politiek kunnen we nog altijd concluderen dat het gonst van de door testosteron gedreven meningen en handelwijzen.  Er staan dan wel een aantal vrouwen aan het roer, maar het lijkt alsof deze dames hier steeds weer een ware strijd tegen moeten leveren.

Zou het niet fantastisch zijn als zowel de man als vrouw op zakelijk niveau ook eens als een mooi stel te werk zouden gaan? Geen gedoe, geen gezeur, geen misbruik, geen #metoo! Dus gewoon de handen ineen slaan, samenwerken op gelijke voet en een mooie gelijkmatige dans maken. Dat zou eens echt de moeite waard zijn!

Voor dit nieuwe op handen zijnde jaar hebben we nog heel wat op stapel staan. Zo hebben we onder meer nog de perikelen rondom de Brexit, de schermutselingen binnen het Europese parlement, en de ontiegelijk wilde bokkensprongen van de Noord-Amerikaanse president, Donald Trump.

Zo aan het eind van 2017 heeft hij nog voor wat hevige opschudding in Israël gezorgd, met alle gevolgen van dien. Klapstuk voor zijn nieuwe jaar is het door derden uitgebrachte boek waarin alle schandaaltjes nog eens goed worden herkauwd. Inmiddels gonst het ook van de FBI geruchten… Tja, een vos verliest misschien dan wel zijn haren, maar zijn streken doch zeer zeker niet!

In Nederland zijn de eerste rake klappen echter ook al binnen. Het natuurgeweld liet luid en duidelijk van zich horen. Het bracht onophoudelijke aardbevingen en forse schade. Eerder in het afgelopen jaar dreigde ook al een kans op een visverbod los te barsten. Het ging hier echter om het visgebied rondom Groot Brittannië.

Maar de echte klap in de visserij kwam met het verbod op pulse vissen in Europese wateren, wat grotendeels zal worden doorgevoerd. Ondertussen gaat de ‘plastic soep troep’ vrolijk voort. Is het grote vraagstuk rondom plastic en die volgevreten ‘plastic soep troep vis’ überhaupt nog wel in beeld, en een Europees knokpartijtje waard...?

Ondanks alle misstanden laten we zeker niet de moed in de schoenen zakken, want er valt nog heel veel te behalen. Het begin van een nieuw jaar is namelijk altijd een mooi moment voor een nobel streven. Het perfecte idee is om de goede voornemens ook eens echt te laten geschieden!

Misschien dan maar eerst eens te beginnen met weer eens lief te zijn voor elkander. Soms lijkt het erop alsof de mens niet echt meer weet hoe dat moet…. De afgelopen jaren hebben maar al te vaak onnodig bol gestaan van onzinnige kwesties. Daar mag zo zoetjes aan toch zeker wel een eind aan komen, niet...?

Simpelweg beseffen dat een bevooroordeelde houding en mening te allen tijde alles in de weg staat, behoort tot de kern van de oplossing. Maar goed, al doende leert men, en te willen leren is vast en zeker al een stap in de goede richting!

Tip voor 2018; onderzoek waar je nog een zinvolle en sociale bijdrage kunt leveren aan de samenleving met als doel zoveel mogelijk misstanden op te lossen… Succes!


Over ons  |  Contact  |  Privacy  |  Auteursrecht  |  Nieuwsbrief  |  Dag van de Vrouwen © 2018

KvK-nr: 68172583 | Btw-nr: NL857331711B01 | Van Eeghenlaan 27 1071 EN Amsterdam