Maart stond al geruime tijd om de hoek te trappelen. En hoe kan het ook anders want op 8 maart vieren we de Internationale Vrouwendag! Het is een mooie en historische traditie die haar weg baant op naar de nieuwe generaties. 

Vrouwen en alles wat de vrouw aangaat, wordt extra belicht en goed in het zonnetje gezet.  Als we dit nader beschouwen kunnen vrouwen met recht zeggen dat haar interesse breed georiënteerd is, en haar acceptatie vermogen tevens een breed spectrum beslaat. 

Vrouwen onderling zijn minder tot nauwelijks geneigd om andere vrouwen buiten te sluiten, als het aankomt op zaken zoals afkomst, cultuur, geloof en geaardheid. 

In het algemeen houden vrouwen gewoon van mensen, zijn ze opgetogen en gastvrij. Grappige bijkomstigheid is dat tegenwoordig ook steeds meer mannen dan ooit tevoren, willen behoren tot het vrouwelijke ras, hoe (h)eerlijk kan het zijn?

Zou het kunnen dat vrouwen zich dan al die tijd voor niets zorgen hebben gemaakt om hun positie? Misschien draait het stiekem wel alleen om één geslacht, de superieure vrouw…  Wie het weet mag het zeggen. Goed, laten we niet te hard van stapel lopen, in elk geval is de vrouw zeker in deze komende Maart maand superieur! 

Het afgelopen jaar stak de vrouw er met kop en schouders bovenuit. In het kader van het doorbreken van de stilte rondom de meest uitlopende zaken, lag het hart gewoon op de tong. Veel vrouwen hebben hierin een rolmodel of voorbeeldsituaties, die heel belangrijk zijn voor de bewustwording van de eigen capaciteit. 

De rolmodellen en voorbeeldsituaties zijn uitermate divers. Zij staan dikwijls voor een multidimensionale wereld, waarin elke vrouw zeer zeker even waardevol is. Uiteraard moet dit in de eerste plaats ook zelf worden ingezien! 

De afgelopen jaren zien we bij veel zwarte vrouwen het bewustzijn op het gebied van het eigen hoofdhaar dat nu sterk de boventoon voert. En terecht… verfraaiing mag, maar het eigen natuurlijke haar is niet iets om te moeten verstoppen. 

Een ander voorbeeld zijn de Iraanse vrouwen die zich niet meer langer willen laten onderdrukken met de hoofddoek. Terecht stellen zij dat dit een keus dient te zijn in plaats van een plicht. 

De spirituele wijze vrouw is doorgaans voor velen al een groot voorbeeld, en blijkbaar kan iedere vrouw het begrip van Godinnenenergie enigszins beamen. Maar ook de goedgebekte en welbespraakte vrouw met een duidelijke mening voelt zich steeds vrijer in haar doen en laten.  

We zien deze dames in alle soorten en maten acteren in uiteenlopende sectoren. En nee… het zijn zeker niet alleen de zogenaamde 'manwijven'. Wat overigens een onaardig en lelijke term is voor ‘pittige tantes’.  

Als het over feminisme gaat wordt er gelukkig steeds minder uitgegaan van een vrouwenbeweging vol boze lesbiennes. Daar kunnen we heel kort en bondig over zijn! Onrechtbestrijding heeft namelijk altijd wel een vuist nodig. 

Maar uiteindelijk heb je elkaar gewoon ook allemaal nodig om de algehele onderdrukking, en dus ook die van vrouwen tegen te gaan. Heden ten dage bestaan er wereldwijd ook ‘old boys’ clubjes. Zijn dat dan soms een stel boze Aseksuele mannen?...  Laten we daar nou maar niet van uit gaan! 

Al met al zijn we trots op de vrouw die afgelopen eeuwen zoveel  strijd heeft geleverd om te bereiken waar ze nu staat, zoveel paden heeft weten te effenen voor de nieuwe generaties, en nog steeds haar steentje bijdraagt aan vooruitgang. Voor door en met vrouwen, en elk ander mens kunnen we dit heugelijke feit weer uitbundig of relaxed vieren op 8 maart, Proficiat! 


Over ons  |  Contact  |  Privacy  |  Auteursrecht  |  Nieuwsbrief  |  Dag van de Vrouwen © 2018

KvK-nr: 68172583 | Btw-nr: NL857331711B01 | Van Eeghenlaan 27 1071 EN Amsterdam