Wie o wie wil er nu nog op vakantie? Zodra het voorjaarszonnetje haar gezicht heeft laten zien, worden we allen weer helemaal hoteldebotel. We willen meer, veel meer… Zon! In Europa weet je het echter nooit. 

Want ook al is het nog zo een stralende week, het kan zomaar volledig omslaan naar een stapelwolkendek. Ondanks deze mogelijke verandering is men hier wel aan gewend en ook best op voorbereid. Hoe kan het ook anders, de vroegboek kortingen vliegen je immers om de oren! Van deze acties wordt ook grif gebruik van gemaakt, mits de omstandigheden het toelaten.

Maar hoe is de vakantiebeleving nou eigenlijk tegenwoordig? De grootste angst voor terreur lijkt voorbij, want men pakt in elk seizoen weer massaal de koffers. Op reis gaan was ooit een hele echte onderneming. In de middeleeuwen bijvoorbeeld reisde men te paard en wagen. Hier hoorde een fikse voorbereiding bij om de lange reis in elk geval te kunnen doorstaan.

Je zou denken dat er door de eeuwen heen veel is verandert. Reizen zou nu toch een stuk gemakkelijker en meer ontspannen moeten zijn.  Ja, en nee… Het tegendeel is de afgelopen jaren echter vaak het geval geweest. 

De gedachte aan de plek van bestemming, het toelachende strand en de gelegenheid tot ontspanning maakt dat vele reizigers zich steeds weer in de malle molen van het reizen begeven.

Uiteraard is daar de enkeling die helemaal niet op een vakantiereisje gaat, maar gewoon een zakenreis moet afleggen. Tja, dan reis je mogelijk wel 1e klas, maar de overige zaken worden alsnog hetzelfde beleefd als  ieder ander persoon.  Als je op vakantie gaat moet je er tegenwoordig best wat voor over hebben. Wie niet ongeduldig is en zich blind staart op de prachtige accommodatie foto’s kan wel eens bedrogen uitkomen. 

Met het overweldigende aanbod is het tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend dat je een zorgeloze vakantie hebt. De afgelopen jaren lijkt dit ook eerder regel dan uitzondering. Misschien is het goed om je van tevoren te bedenken dat het nooit zo prettig is als in de eigen leefomgeving. In dat geval kan het niet anders uitpakken dan dat het 100% meevalt.

Het is ook verstandig om niet voor het meest goedkope reisje te kiezen en vervolgens het beste te verwachten.  Uiteraard is het heel vervelend als je wel goed hebt uitgegeven, en dan alsnog in een wanordelijke situatie belandt.

Dat komt omdat het tegenwoordig vaak zo is dat schoon, netjes en goed verzorgd echt met een zekere prijs komt. Duur, teveel en soms zelfs ronduit belachelijk! Maargoed, het vakantie seizoen breekt straks weer volledig los en als het zulk wisselvallig weer blijft wil iedereen er op een gegeven moment toch wel even uit.

Bovendien zijn gezinnen natuurlijk altijd gebonden aan de landelijke schoolvakanties. Dus alleen al aan de massaliteit valt in de meeste gevallen niet te ontsnappen. Desondanks zal dit de pret niet mogen drukken. Daarvoor is men al aardig wat gewend. Steeds vaker maakt de mens ongeregeldheden bij het reizen mee waardoor er enorme vertragingen ontstaan of bagage zoek raakt. Als dan ook de accommodatie ‘een beetje’ te wensen over laat…

Ach... Als het zonnetje je toelacht, de stranden uitermate aanlokkelijk zijn en de  bezienswaardigheden interessant zijn, is menigeen het gedonder meestal  algauw vergeten. Dus heel veel plezier en op naar dikke vakantiepret!


Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2019
KvK-nr: 68172583 Btw-nr: NL857331711B01  Van Eeghenlaan 27 1071 EN Amsterdam