Waar waren we ook alweer gebleven?... Oja, we waren exact op het punt aangekomen waarbij we  wereldwijd de conclusie hadden getrokken, dat kinderen onze toekomst zijn. Uiteraard moeten zij dan wel goed worden begeleid, opdat ze opgroeien tot keurige burgers, en geliefde medemensen. 

Als je een kind zou vragen wat het nu eigenlijk wil, zou het vast en zeker een voorbeeldig verhaal over de eigen toekomstdromen of een aangeleerde speech afsteken. Maar hoe deze zogenaamde toekomstdroom er momenteel werkelijk uitziet, kan kennelijk alleen nog met een krakkemikkige pen worden beschreven…  

De kinderen zijn aan zet, en er  liggen diverse plannen op tafel waarbij zelfs de doorslaggevende factor op topniveau in handen van hen ligt. Misschien goed om de voorbereiding voor later al zo vroeg mogelijk van start te laten gaan.  

Desalniettemin lijkt het erop dat de volwassenen er één groot circus van maken. Misschien zoeken zij liever hun toevlucht in de kindergedachte over hoe het nu verder moet in de wereld. 

Enerzijds is het duidelijk dat er heel veel moet gebeuren, willen we deze wereld nog netjes, en vooral leefbaar achterlaten voor het nageslacht. Anderzijds zijn er ook vele tekens aan de wand die wijzen op de ontelbare lessen waaruit  lering valt te trekken.  

Met de weerzinwekkende aangedragen oplossingen voor de schietincidenten op de scholen in de verenigde staten op kop, mogen we ons allemaal gerust eens goed achter de oren krabben. Om nog maar te zwijgen over het feit of dit überhaupt serieus moet worden genomen. 

We kunnen met enige stelligheid constateren dat er de afgelopen 70 á 80 jaar ontzettend veel vooruitgang is geboekt. Misschien zelfs een tikkeltje teveel, wat heeft geleid tot bizarre situaties en het uitblijven van zelfreflectie. 

En op elke vooruitgang zal toch eens een keer een heel goed moment van bezinning en mondiale reflectie moeten komen. 

Alleen dan kan uiteindelijk het tij weer ten goede worden gekeerd. Maar juist dat ten goede keren, daar schort het nog behoorlijk aan…  

De klap van de crisis, vluchtelingencrisis en ongelijke behandeling is hard. Het heeft teveel gapende gaten geslagen. Dit laat nog steeds een vertekend, en vooral lelijk wereldbeeld zien.  

Daarbij lijkt het in stand houden daarvan, en het voeden van zogeheten profiteurs, inmiddels een algemeen geaccepteerd fenomeen…  

In de algemene politiek zien we dat men helaas ook steeds verder van het beoogde doel af staat. Er wordt geprobeerd zich met leugenpraat en loze beloften een weg naar de top banen. Terwijl deze top eigenlijk veel meer weg heeft van een bodem. 

Dat is dus een slechte ontwikkeling en een nog slechter voorbeeld voor het nageslacht.  Evenals het voorbeeld steeds meer te willen vergaren, minder tot niet te willen delen, ongelijkheid te handhaven en misstanden ongestraft te laten of door de vingers te zien.

Dat moet echt anders! Blijkbaar wil men wel anders, maar moet er nu werkelijk voor elk wissewasje een politiek partijtje worden opgericht?… Hoe goed is deze grap!  

Als het verkeerde voorbeeld wordt gegeven, dan wordt dat helaas evengoed toch gevolgd. En wat zien we dan; misstanden en serieuze criminaliteit van volwassen formaat, bij kinderen! Dat is toch zeker geen goed voorbeeld?... 

Het wordt hoog tijd dat de volwassenen zich weer eens als zodanig gaan gedragen. Het is heel belangrijk dat er wordt toegezien op het gegeven dat kinderen gewoon lekker kind kunnen zijn. Daarbij zou dit alom vertegenwoordigd moeten zijn van heel veel goede voorbeelden. 

Per slot van rekening zijn zij het inderdaad die straks ook verder moeten in deze maatschappij. Zij zullen het stokje van verantwoording over moeten nemen voor het behoudt van een prettige samenleving.  

Laten dit dan de lessen zijn, waar men bereidt is om lering uit te trekken.  Voor jou, zij, jullie, mij, hij, ons… WIJ! 


Over ons  |  Contact  |  Privacy  |  Auteursrecht  |  Nieuwsbrief  |  Dag van de Vrouwen © 2018

KvK-nr: 68172583 | Btw-nr: NL857331711B01 | Van Eeghenlaan 27 1071 EN Amsterdam