Elke dag gebeurt er ergens ter wereld een ramp wat vervolgens als wereldschokkend nieuws bij de mensen wordt binnengebracht. Maar hoe schokkend is het wereldschokkende dagelijkse nieuws nou eigenlijk nog tegenwoordig? We hebben het er allemaal over en zijn dan vol medeleven, om vervolgens weer vlot verder te gaan met de orde van alledag.

Op wereldniveau lijkt het hoe langer hoe gekker te worden op allerlei fronten. Maar wat is dit? Zou het gewoon een kwestie van een schreeuwende vraag om aandacht zijn, of mogen we hier de tekenen van oververzadiging aanschouwen? Het ziet er naar uit dat de macht der verveling duidelijk met de overhand regeert. In sommige landen lijkt het alsof er geen eind komt aan de uitzichtloze aaneenschakeling van nare gebeurtenissen. Als het geen hongersnood is, is het wel ziekte, criminaliteit, mensenrechtenschending en dies meer zij.

Het effect op de meelevende mens heeft allang niet meer zoveel impact als decennia geleden. Er gebeurt simpelweg teveel aan narigheid. Desondanks komt het er wel op neer dat de mens steeds veel meer ellende aan kan, althans…daar lijkt het tenminste op.

Stress speelt immers nog steeds een grote rol met dito impact op een steeds groter wordende groep mensen. Er wordt mogelijk minder snel aan toe gegeven, maar dit is echter geenszins een gezonde ontwikkeling voor de mens.

Het komt er min of meer op neer dat bepaalde zintuigen met de bijbehorende prikkels worden uitgeschakeld en er steeds meer plaats gemaakt wordt voor prikkels van apparatuur. Al enige jaren is er sprake van mobiele telefonie verslaving, maar ook bijvoorbeeld het verslaafd zijn aan het spelen van computergames.

Gezonde beweging schiet daarbij ook steeds meer tekort, evenals de goede nachtrust. Het fysieke sporten zoals voetballen, wordt dan ook met alle gemak verruild voor het online spel. Het schijnt hier om het gemak van de mogelijkheid tot toetreden te gaan, met de belofte van de bijbehorende hoge inkomsten.

Uiteraard kunnen we alle begrip op brengen voor degene die fysiek niet in staat zijn om het werkelijke spel op het veld uit te oefenen.

Gebleken is dat het hier eigenlijk niet eens zozeer om die groep gaat. Het betreft hier veel eerder de schare fans die straks niet meer langs de kant zal staan.

De mens leeft naar het lijkt een steeds meer soort van zombie-achtig bestaan, dan een bewust en aandachtig menselijk leven. Het bewust beleven van realiteit komt steeds vaker aan het licht als één groot commercieel doel, want ook van ellende wordt tenslotte geleefd...

Er moet inderdaad veel gebeuren om het menselijk bestaan te kunnen voortzetten zoals dit tot nog toe mogelijk is. Vandaar dat er veel politieke beroering heerst als het aankomt op schrijnende klimatologische veranderingen. Als hier niets aan verandert zal het uiteindelijk kunnen  leiden naar massale destructie.

Ondanks de politieke beroering op dit gebied, krijgen we op mondiaal niveau de meest slechte en nogal bizarre voorbeelden voorgeschoteld. Wereldleiders lijken het klimaatthema voor een giga spel aan te zien en doen er veelal nog een extra schepje bovenop. Ordinaire raketlanceringen en schandalig grove oorlog bedreigingen nemen de overhand tot het werkelijke probleem van het ego dilemma. Zou dit misschien het nieuwe spel van angsthaasjes maken zijn?...

Misschien moeten we toch met zijn allen weer even tot bezinning komen en inderdaad terug naar de orde, in plaats van de waan van de dag. Terug naar werkelijk iets doen, en niet alleen iets willen betekenen in de wereld omdat het hip en stoer is. Tegenwoordig wil iedereen beroemd zijn, en blijkbaar maakt het ook absoluut niet meer uit hoe of wat dit mogelijk maakt.

Wanneer je echter een goed en eerlijk gesprek hebt met een beroemdheid, dan kom je er dikwijls achter dat het best zwaar valt, en soms ook zelfs tegenvalt. Natuurlijk zijn er veel leuke kanten als je werkelijk goede zaken en veel plezier voor een ieder tot stand hebt gebracht.

Maar laat iedereen nu toch alstublieft, en met de snelheid van het licht, stoppen met de onzin en weer voort gaan met de bewuste en betekenisvolle zin. Momenteel ziet de wereld eruit als een groot horrorcircus met alle denkbare scenario’s. Wie heeft dat script nou toch geschreven… Het vraagt echt om herziening!


Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2019