Wat doet het een mens toch goed als de zon weer op het bolletje schijnt. Niet teveel, maar in elk geval wel zo dat je er geen jas meer bij aan hoeft. De laatste jaren wordt dit echter steeds moeilijker in te schatten. 

Het weer maakt rare bokkensprongen, dat hebben we te danken aan de toegenomen klimaatveranderingen. Wereldwijd is dit ook zichtbaar en zien we de meest excessieve situaties. Mudslides, vulkaanuitbarstingen, langdurig hevige regenval of juist fikse droogte zijn niet niet meer uitzonderlijk. 

In Europa zijn we gewend aan de seizoenen die alles in zich herbergen en dit ook aangenaam afwisselen. Dit  afwisselende is de laatste jaren wel erg toegenomen, tot aan het extreme toe. 

Als we van het ene seizoen naar het andere overgaan is het vrij normaal dat dit geleidelijk gaat. Je zou haast denken dat de mens even de tijd wordt gegeven om hier even rustig aan te wennen. 

Nu het echter zo somber is gesteld met het leefklimaat van Moeder Aarde, worden de seizoenen ons met een ongelofelijke snelheid om de oren geslagen. De ene dag is het zomers warm. De volgende dag worden we echter verast met storm en hagel. Tegenwoordig zijn de seizoenen eerder behoorlijk met elkaar verweven.

Voor de mode is dat ook best lastig, wat dat betreft komt de man er nog aardig gemakkelijk vanaf. Een broek met shirt, lang of kort en het klusje is geklaard. Maar voor de vrouw komt er wel even iets meer bij kijken. Na uren leuren met broek en rok voor de kledingkast of rondstruinend in de walk-inn closet is zij vaak tevergeefs veel tijd kwijt.

Veel te warme of veel te luchtig gekozen kledij is het resultaat. Iedereen heeft wel eens vol kouwelijke afschuw gekeken naar een vrouw met blote benen op een akelig koude dag. "Tja, het zonnetje scheen toch echt in vol ornaat vanochtend…" is dan het antwoord.

Het klimaat maakt het er de afgelopen jaren zeker niet makkelijker op. Desondanks wil een ieder er in de zomer fraai en guitig uitzien. Dat maakt het er niet makkelijker op als het weer continue omslaat van warm naar koud en motregenachtig nat. 

Maar mode laat zich niet in één gat vangen, uiteindelijk kijkt iedereen toch weer uit naar een nieuwigheidje. Ook de circulaire econoom zal zich zo nu en dan stevig moeten verbijten om niet alweer iets nieuws, en non-recycled te kopen.   

Deze zomer zien we weer veel vrolijke felle kleuren,  bloemetjes en borduursels met een knipoog naar de oud historische klederdrachten. Opvallend genoeg is dit al een tijdje in zwang. De stijl is duidelijk nog steeds favoriet. De aantrekkingskracht van hip en nostalgie zal dan ook ongetwijfeld modieus blijven. 

Zachte kleuren en pasteltinten doen het hier natuurlijk ook uitstekend bij. Een ietwat drukke printstof is ook zeker niet lelijk. De goede combinatie maakt het eind resultaat tot een mooi geheel. Vandaar dat afwisseling van drukke print met pastelzachte tinten erg goed bij elkaar passen. 

Opvallend genoeg zijn het vooral de heren die deze zomer de zachte kleuren dragen. Overhemden, T-shirts en bermuda broeken in deze kleuren doen het erg goed. Dames flaneren er parmantig naast, want zo’n zachte zoete perzik meneer is op zijn tijd toch best heel leuk… toch?!

Tip; met een gebloemd jasje als basic piece heb je het nooit koud op een koele zomerdag – een panty in de handtas voorkomt koude verassingen – een leuk sjaaltje voorkomt een zomerse verkoudheid – zorg altijd voor een mini paraplu in je tas… 


Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2019