Dominique Duchenais van Joy of Better You bij Hello Radio
Dominique Duchenais van Joy of Better You

hello radio: woensdag 04 oktober 2017

Op woensdag 04 oktober 2017 hadden we Dominique Duchenais in de studio te gast van Joy of Better You (foto boven) en gingen we in gesprek met Sietske van der Veen van De Maand van de Geschiedenis (foto onder). Verder hadden we ons Food For Thought item met Robin Riemersma van Universiteit Utrecht.

Sietske van der Veen van Maand van de Geschiedenis bij Hello Radio
Sietske van der Veen van de Maand van de Geschiedenis

Dominique Duchenais is met haar onderneming actief als Relatiecounselor, verzorgd daarbij Sekstherapie en is Creatief kindertherapeut: www.joyofbetteryou.nl

Robin Riemersma is research master student bij UU, en wijdt zijn studie aan epistemologie, logica, wijsgerige antropologie, (meta-)ethiek en politieke filosofie.

nl.linkedin.com/in/robin-riemersma-a08049147

Sietske van der Veen, historicus en projectmedewerker bij de Maand van de Geschiedenis, dat dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Daarbij is zij tevens meereizend coördinator van 15 Reizende reporters, die verslag doen van de vele geschiedenis activiteiten in het hele land: www.maandvandegeschiedenis.nl

De Maand van de Geschiedenis gaat dit jaar op zoek naar de betekenis van en verschillende perspectieven op geluk door de eeuwen heen.

Is geluk alleen een product van de postmoderne tijd of bestond de geluksindustrie al eerder? Behoort het niet tot de menselijke conditie om altijd geluk na te jagen? Tegenwoordig hebben veel mensen in Nederland de vrijheid om zelf vorm te geven aan hun levensgeluk. Tegelijkertijd zijn er mensen die met weinig vrijheden het geluk najagen, door te zoeken naar een veilige thuisbasis of betere economische kansen. Is de mate van vrijheid een belangrijke voorwaarde voor een gelukkig leven, of hoeft dat helemaal niet zo te zijn?

Sommige mensen worden gelukkig van het geluk van anderen, denk daarbij onder meer aan verzetshelden, weldoeners en mecenassen. Voor anderen manifesteert geluk zich in de materiële vooruitgang, status of macht. Weer anderen vinden geluk in het kleine, alledaagse. Geluk lokt, doet dromen en harder werken. Interesse? Kijk dan in de agenda van Maand van de Geschiedenis!

Deze uitzending gemist? Of wil je de interviews nog een keer beluisteren, klik dan op onderstaande links:


Over ons  |  Contact  |  Privacy  |  Auteursrecht  |  Nieuwsbrief  |  Dag van de Vrouwen © 2018

KvK-nr: 68172583 | Btw-nr: NL857331711B01 | Van Eeghenlaan 27 1071 EN Amsterdam