vrouwenplatform carree: een toekomst voor meisjes en vrouwen

Vrouwenplatform Carree is een stichting die opgericht is in 1975; toen als Overijsselse Vrouwenraad. De geschiedenis van de Overijsselse Vrouwenraad is vandaag de dag te vinden in het historisch centrum Overijssel. In 2008 zijn wij van naam veranderd in Vrouwenplatform Carree; ons werkgebied is de gehele provincie Overijssel, waar wij de specialist zijn in vooruitgang van meisjes en vrouwen. Ons team is ooit begonnen met 2 medewerkers, maar inmiddels hebben wij een team van 5 vaste medewerkers met 2 stagiaires, en bieden wij structureel een plek aan voor werkervaring. Wij hebben een betrokken en professioneel bestuur dat bestaat uit 4 vrouwen. Het Vrouwenplatform Carree organiseert themabijeenkomsten op verschillende locaties in Overijssel en wij staan ook klaar om individuele vrouwen te ondersteunen daar waar nodig. De themabijeenkomsten gaan bijvoorbeeld over de beleving van vrouwen in onze maatschappij en over de veranderende zorg, maar ook over vrouw en pensioen, ouderdom en economische zelfstandigheid. In Overijssel zijn wij een unieke organisatie; er is geen enkel andere vrouwenorganisatie in Overijssel die op een dergelijke manier werkt. Ons talent zit in de aandacht voor elk meisje en elke vrouw. Naast het platform, met ruim 10 aangesloten vrouwenorganisaties en diverse samenwerkingspartners, voeren wij ook zelf een aantal projecten uit, waaronder: ‘Vrouwen coachen Meiden’ (begeleiding voor meiden van 13 tot 27 jaar), ‘De nieuwe Toekomst’ (een nieuwe start na huiselijk geweld) en ‘Eigen Kracht Werkt’ in samenwerking met VHTO (voor meer meisjes in techniek).


vrouwennetwerk Twente: pittig, divers en met relativerende humor

Onze vereniging is een netwerk van hoogopgeleide vrouwen met een carrière in uiteenlopende werkgebieden. De leeftijd varieert van jong tot ouder. Met een zwaartepunt tussen de vijfendertig en vijftig jaar. De verschillende werkgebieden en leeftijden zorgen voor grote diversiteit in persoonlijke achtergrond en leefstijl.

We vinden het waardevol om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. De contacten en netwerkactiviteiten brengen naast persoonlijke ook werk gerelateerde voordelen met zich mee. Kortom: we zijn een leuk en zinvol netwerk van vrouwen van een pittig kaliber maar ook voorzien van relativerende humor.

Het vrouwennetwerk Twente staat open voor nieuwe leden. Voor vrouwen met bijvoorbeeld een eigen bedrijf of in een leidinggevende positie. Vrouwen met een HBO/WO denk- en werk niveau die het belangrijk vinden om kennis te delen, die actief in het leven staan en die iets willen halen maar ook komen brengen. 

Het Vrouwennetwerk Twente staat voor een samenleving waarin vrouwelijk talent wordt benut en versterkt. In 2013 bestond het Vrouwennetwerk Twente dertig jaar. Onze missie is om te groeien in ons werk en op het persoonlijke vlak. Dat streven we na in een prettige- en open sfeer waarbij leergierigheid en gezelligheid goed in balans is. Onze visie is dat dit het beste kan plaatsvinden in een professionele gevarieerde groep vrouwen die oprechte interesse hebben in allerlei vraagstukken.


sjiek: dames uit zwolle gaan voor gezonde ambitie

sjiek: dames uit zwolle gaan voor gezonde ambitie

Elkaar helpen. Versterken. Stimuleren. Van elkaar leren. Dat is waar Sjiek voor staat. In 2009 startte een kleine groep ondernemende Zwolse dames een businessclub voor vrouwen met minimaal HBO werk- en denkniveau. Nu, anno 2015, leeft Sjiek volop en werpt haar vruchten af. Door het uitbreiden van ons zakelijke vrouwennetwerk, het maandelijks organiseren van interactieve, leerzame bijeenkomsten, het aanleggen van nuttige contacten en het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid in de omgeving. Thuishonk is nog steeds Zwolle, maar dames uit de wijde omgeving van de Hanzestad zijn inmiddels aangesloten én van harte welkom.  De deuren van de businessclub staan open voor leden van alle leeftijden, met alle achtergronden, en uit alle beroepsgroepen. Vrouwen ondersteunen in hun streven naar onafhankelijkheid. Daar is het  ons allemaal om te doen. Dat doet de club concreet door bijeenkomsten te houden waar vrouwen met een gezonde ambitie elkaar kunnen ondersteunen, adviseren en versterken. Sjiek bestaat voor en uit vrouwen met een gezonde ambitie. De Sjiek-leden ondersteunen elkaar in het bedrijfsleven, ze maken waar het kan en mag gebruik van elkaars kwaliteiten. We geloven dat de wereld een stukje mooier is als we elkaar helpen en versterken. Dat het kan, dat hebben we al bewezen de afgelopen zes jaar. En daar zijn we heel trots op! 


Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2019