Tijdens de Horecava 2018 hadden we een ontmoeting met Meriam Ossendrijver en haar dochters. Meriam runt samen met Tjeerd en hun dochters het restaurant Plein 22 in het Oude dorp van Houten. Marilene is de jongste dochter,  werkt fulltime in het restaurant en ze geeft leiding aan het personeel. Daarnaast volgt ze de opleiding professioneel Gastronomie & Sommelier. En de oudste dochter Rebecca vervult ook leidinggevende werkzaamheden binnen het bedrijf, maar volgt tevens de studie Communicatiemanagement. Met deze hechte familie staat al de vierde generatie aan het roer. 

Is dit de eerste keer, of zijn jullie vaker samen naar de Horecava gegaan?

We bezoeken elk jaar met het gezin de Horecava. Het is eigenlijk een soort jaarlijkse traditie geworden om toch minimaal een dag met zijn allen deze beurs te bezoeken om nieuwe ideeën op de te doen.

Wat vinden jullie van deze beurs?

Het mooie aan de Horecava is dat het ieder jaar anders is. Er zijn veel nieuwe innovaties te zien op het gebied van horeca. Dat er niet alleen informatie te vinden is, maar je ook daadwerkelijk dingen kan zien en proeven, dat maakt het bezoek aan de beurs altijd een beleving. Het is een beurs waar inspiratie en vernieuwing op het gebied van horeca samen komen.

Zijn jullie specifiek op zoek, of houden jullie zo de trends in de gaten?

Wanneer je als familie al vier generaties lang, meerdere horecazaken runt, dan is het van belang om te blijven vernieuwen. Ons gezin staat inmiddels 30 jaar in deze zaak! En natuurlijk is het van belang om als restaurant mee te bewegen met trends op het gebied van horeca. We zijn daarom op de Horecava vooral op zoek naar inspiratie en vernieuwing, om de gast altijd weer iets nieuws en bijzonders te kunnen bieden.

Zijn jullie een hecht familiebedrijf in horeca?

Onze familie gaat al jaren mee in de horeca branche en hierdoor is ons gezin erg hecht in de bedrijfsvoering. We proberen er allemaal een goed lopend horecabedrijf van te maken en te houden, we zijn hier dagelijks mee bezig en ieder op zijn eigen manier.

Wat is zo leuk en boeiend aan de horeca?

Wat heel mooi is aan het vak, is dat je enerzijds zakelijk bezig bent en het restaurant managet, maar anderzijds volle aandacht voor de gast hebt en ervoor zorgt dat de gast met een tevreden gevoel weer weg gaat. In horeca ben je veel op sociaal gebied bezig met de mensen. Dit maakt het werk heel divers, want elke dag komen er weer verschillende soorten gasten in het restaurant.

Welk gerecht is favoriet bij jullie gasten? En welk gerecht komt op de tweede plaats?

De kaart bij Plein 22 veranderd iedere zes weken, maar twee gerechten blijven vast op de kaart staan, omdat die het meest worden gekozen door onze gasten. Op de eerste plaats is dat de carpaccio en op de tweede plaats is onze pekingeend is erg populair.

Hoe belangrijk is wijn voor de beleving van het dineren en het nuttigen van een gerecht?

We zijn er van overtuigd dat een goede combinatie van wijn en spijzen kan zorgen voor een ultieme beleving. Een juiste combinatie zorgt er namelijk voor dat de smaak van het gerecht beter tot uiting komt. Een betere smaaksensatie verrijkt zowel de wijn als het gerecht.

Wat maakt Plein 22 onderscheidend?

Wat restaurant Plein 22 uniek maakt is de combinatie van klassieke westerse gerechten, dit zijn de Italiaanse en Franse keuken,  en daarnaast de Oosterse gerechten. De combinatie maakt dat de gast verrast wordt met onbekende gerechten, maar ook kan kiezen voor bekendere klassieke gerechten. Daarnaast biedt Plein 22 een breed assortiment van verschillende wijnen, waaronder bekende wijnen en minder bekende wijnen. Alle soorten wijnen worden zowel per fles of per glas geschonken. Zo kan de gast, geheel naar eigen smaak en budget, diverse wijnen uitkiezen bij verschillende gerechten. Ook is er altijd iemand in het restaurant aanwezig die verstand heeft van wijnen en die de gast goed adviseert. Zo biedt Plein 22 de gast een ultieme wijn- en spijscombinatie. Kom langs en ervaar het zelf!


Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2019