NK Triathlon Amsterdam Nieuw West met interviews voor de sportliefhebber


In juni vond het NK Triathlon Amsterdam Nieuw West plaats in het gelijknamige stadsdeel. Het was inmiddels de twaalfde editie van dit Nederlands Kampioenschap, waarin ook de eredivisie is meegenomen en triatleten op recreatief niveau mee konden doen.  Het was mooi weer en de sfeer zat er goed in. Het NK werd overigens gehouden op de standaard afstand, dat wil zeggen: 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. We hadden even contact met de initiatiefnemers, om hen te complimenteren over de kwaliteit van de organisatie. Dit is opvallend, omdat de kosten nauwelijks dekkend zijn voor de professionele uitvoering. Gelukkig dragen sponsoren en andere partijen hun deel om het toch nog mogelijk te maken. Ook het stadsdeel speelt daarin een belangrijke rol. Wat eveneens een pluim verdient is dat er geen onderscheid wordt gemaakt in het beoordelen van prestaties tussen man en vrouw. De prijzen waren namelijk gelijk, en dat komt niet in alle sporten voor.  

Sarissa de Vries en Jorik van Egdom samen op het erepodium
Sarissa de Vries en Jorik van Egdom samen op het erepodium

Interview winnaars NK Triathlon 2017, verzorgd door Marijke Zeekant


Er staan als het moet. Dat deden Sarissa de Vries en Jorik van Egdom op het NK in Amsterdam, tijdens de Triathlon Nieuw-West. Sarissa de Vries klopte Jony Heerink en Marije Dankelman, en won met haar team Ferro Mosae in de Eredivisie. Van Egdom liet de Belgen Van Hemel en Dircken achter zich, waarvan de laatste met zijn Triteam Rotterdam met Van Egdom won in de Eredivisie Triathlon. Marijke Zeekant feliciteerde Jorik en Sarissa na afloop van de race, en interviewde hen met trots op dit jonge talent.

Plus Lees beide interviews...

Marijke interviewt de teamleden van haar vereniging de Dolfijn, waarvoor ze vele jaren t/m 2015 uitkwam in de eredivisie.
Marijke interviewt de teamleden van haar vereniging de Dolfijn, waarvoor ze vele jaren t/m 2015 uitkwam in de eredivisie.

Interview damesteam Kijani en Dolfijn, verzorgd door Marijke Zeekant


De dames van het deelnemende team Kijani zijn goede bekenden van Marijke Zeekant. In de ochtend ging ze even bij hen langs om de sfeer te proeven. Waren ze er helemaal klaar voor en wat was hun groepstactiek? Het werd een spontaan interview. En uiteraard kon het ook niet uitblijven om de teamleden van haar vereniging de Dolfijn te interviewen. Dit deed ze wel na de race in een leuk, maar serieus onderonsje!

Plus Lees beide interviews... 

Interview wethouder Sport & Bewegen Nieuw West


Dag van de Vrouwen kreeg tijdens het evenement even de gelegenheid om een gesprek aan te gaan met Ronald Mauer. Hij is de stadsdeelwethouder van Amsterdam Nieuw West en heeft als lid van het dagelijks bestuur de volgende taken in portefeuille; Onderwijs, Sport en Bewegen, Wonen, Stedelijke Vernieuwing & Gebieds-ontwikkeling, Groen Milieu & Duurzaamheid, Kunst & Cultuur, Emancipatie en Diversiteit. Plus Lees interview...

Marijke Zeekant met recreatieve deelnemers op de foto
Marijke Zeekant met recreatieve deelnemers op de foto

Introductie special reporter: "golden" Marijke Zeekant


Marijke Zeekant (Medemblik 12 december 1956) is een Nederlands triatlete, duatlete en roeister. Ze was bereid om ons wegwijs te maken in de wereld van Triathlon en ons te begeleiden op dit NK in Amsterdam. Bovendien nam ze ook nog enkele interviews voor haar rekening als special reporter. Een grote eer, want ze is een begrip in de 'gemeenschap van Triathlon' met ongeëvenaarde prestaties. Marijke grossiert in medailles en begon ooit met roeien (brons op WK 1986 met dubbelvier en op de Olympische Spelen 1988 zevende met de dubbelvier). Ze was toen al docent lichamelijke opvoeding en doet dat nu nog steeds (Zuiderzee College Zaandam). Vanaf 1995 was ze triatleet van de nationale triatlon selectie op de lange afstand, en in 1998 won ze het NK op de middenafstand. Daarna volgde een indrukwekkende carrière met tientallen titels, waaronder 14 keer goud op NK, EK, WK en de beroemde Ironman race.


Marijke Zeekant won tientallen medailles, waaronder 14 goud op NK, EK, WK en de beroemde Ironman race.


Marijke is een powervrouw die op haar leeftijd nog steeds actief meedoet op het hoogste niveau, blijft presteren en ook nog wint van de veel jongere triatleten! Daar wordt  je wel even stil van, maar we mochten gewoon 'je' tegen haar zeggen en dat was wel fijn. Op het terrein van het evenement staat ze de mensen vriendelijk te woord, gaat met hen op de foto als ze dat vragen en helpt de organisatie een flink handje mee. Het woord sterallures komt duidelijk niet voor in haar woordenboek, maar wat wil je, ze komt uit Medemblik. Hard werken en ook gewoon jezelf zijn is haar met de paplepel ingegoten. En ze is nog lang niet klaar, de passie is nog heel groot.

marijke zeekant doet mee aan het wk triathlon in rotterdam op 17 september.

Marijke Zeekant is in vorm en hoe! Na deze publicatie nam ze deel aan de kwart Triathlon in Woerden. Ze zat in de categorie D60, maar won buiten verwachting de race in alle categorieën voor vrouwen. Nummer 1, is dat al eens eerder voorgekomen? Wil je haar in actie zien dan kan dat tijdens het WK Triathlon in Rotterdam. Zij doet dan mee in de age group D60-64.

Interview Chiara Pizzol en Wilbert Grooters

Italiaanse Chiara Pizzol blij met haar plek op het erepodium
Italiaanse Chiara Pizzol blij met haar plek op het erepodium

In de categorie recreatief senioren voor vrouwen, won Chiara Pizzol de race met een tijd van 02:27:51. Toch had ze niet niet de snelste tijd, want die prestatie kwam ten goede aan Manon Broumels in categorie V40, met een tijd van 02:24:30. Chiara is Italiaanse, maar woont en werkt sinds een paar jaar in Nederland. Dag van de Vrouwen deed na de huldiging een interview met haar. Daarvoor hadden we een interview gedaan met Wilbert Grooters, triatleet bij de Dolfijn en ook uitkomend in de eredivisie.

Plus Lees beide interviews...