de spannende boeken weken 2017; van 9 juni t/m 25 juni

Van 9 tot en met 25 juni vinden de Spannende Boeken Weken plaats. De Spannende Boeken Weken 2017 zetten de thriller als vakantieboek centraal. Het motto is: je vakantie begint met boeken! De vakantie is voor zo'n 40% van de Nederlanders het moment om méér boeken te lezen dan normaal, en gemiddeld nemen we 6 boeken mee op reis. Spanning is in de zomer het meest gelezen genre en de thriller is daarmee een zeer geliefd vakantieboek. Binnen de spannende boeken is vakantie en het reizen een geliefd thema! Bijvoorbeeld een moord tijdens een cruise door het Caraïbische gebied (Jetset van Marion Pauw), een verkeerde keuze op weg naar Frankrijk (Route du Soleil van Suzanne Vermeer) of een onderzoek naar de dood van een toerist in een exotische gebied (Bangkok 8 van John Burdett).

De Zuid-Afrikaanse Deon Meyer schrijft het geschenk voor de Spannende Boeken Weken 2017. Het geschenk wordt cadeau gedaan bij een besteding van €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Grote bestsellerauteurs zoals Stephen King, Karin Slaughter, Nicci French, Marion Pauw en Saskia Noort gingen hem al voor.

De vrouw in de blauwe mantel: Rechercheurs Bennie Griessel en Vaughn Cupido werken bij de Afdeling Ernstige Delicten, ook wel 'de Valken' genoemd van de politie van Kaapstad in Zuid-Afrika. Bennie en Vaughn krijgen een zaak toebedeeld die niemand anders wil en die al 96 uur oud is. Dit is nogal antiek voor een moordonderzoek. Iemand heeft het lichaam van een Amerikaanse vrouw bewerkt met bleekwater en daarna over een muur gedrapeerd, boven aan Sir Lowry’s Pass. De zaak van het 'Gebleekte Lijk' biedt slechts twee minieme aanknopingspunten, maar deze rechercheurs zijn niet anders gewend…

© foto Guido Schwarz - auteur Deon Meyer
© foto Guido Schwarz - auteur Deon Meyer

Biografie auteur Deon Meyer

Deon Meyer (1958) is een internationaal gelauwerde bestsellerschrijver van misdaadromans. Hij woont en werkt in de buurt van Kaapstad. Zijn verhalen hebben dan ook Zuid-Afrika als decor. Na een loopbaan als verslaggever, persvoorlichter, tekstschrijver en creative director, richtte hij zich volledig op het schrijven. In 2012 werd zijn tweede thriller over inspecteur Bennie Griessel (13 uur) door de Vrij Nederland Detective & Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar. Dit betekende zijn definitieve doorbraak in Nederland en Vlaanderen. Inmiddels zijn er tien misdaadthrillers en enkele korte verhalen van hem verschenen bij A.W. Bruna Uitgevers. Ook in buurlanden zoals Duitsland en Frankrijk is Meyer populair, zijn werk is al in 27 talen vertaald. Hij verenigt de maatschappijkritische thema’s en zeer menselijke personages die typerend zijn voor de Scandinavische misdaadliteratuur, met de snelle, plotgedreven actie uit de Amerikaanse thrillertraditie. Dit tegen de achtergrond van het huidige Zuid-Afrika, met zijn grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen, culturen en talen. Voor meerdere van zijn boektitels zijn de filmrechten al verkocht. Ook heeft Deon Meyer verschillende filmscripts geschreven, gebaseerd op zijn korte verhalen en schreef hij tevens enkele series voor de Zuid-Afrikaanse televisie.


Over ons  |  Contact  |  Privacy  |  Auteursrecht  |  Nieuwsbrief  |  Dag van de Vrouwen © 2017

KvK-nr: 68172583 | Btw-nr: NL857331711B01 | Van Eeghenlaan 27 1017 EN Amsterdam