Internationale Vrouwendag dinsdag 8 maart 2022

Over ons

Dag van de Vrouwen is in 2014 ontstaan vanuit het gedachtegoed van de Internationale Dag van de Vrouw. Het is een landelijk platform, waarop vrouwennetwerken zich profileren en andere vrouweninitiatieven in beeld worden gebracht. Het platform is bedoeld om kennis en informatie te delen en vrij toegankelijk te zijn voor iedereen. 

Missie

Dag van de Vrouwen biedt daarbij een podium, om sociaal/maatschappelijke- en economische thema’s onder de aandacht te brengen voor een breed publiek. Het gaat hierbij om diverse onderwerpen zoals gelijkwaardigheid, emancipatie, participatie, diversiteit, inclusie en integratie, maar ook leiderschap, carrière, innovatie, zorg, duurzaamheid, ondernemersgeest, alsmede persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Dag van de Vrouwen biedt tevens inhoudelijk veel ruimte voor welzijn, zingeving en spiritualiteit.

Visie

Dag van de Vrouwen wil een constructieve bijdrage leveren aan vooruitgang en ontplooiing van gelijkwaardigheid in rechten en kansen, in erkenning en waardering. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen en gezinnen in het algemeen.

Er is een grote maatschappelijke omwenteling gaande en we moeten nu allemaal onze verantwoordelijkheden nemen, zodat er voor de toekomst een betere balans wordt gevonden.