VVAO: al 100 jaar een inspirerend netwerk in de buurt

De VVAO is hét landelijke netwerk voor hoogopgeleide vrouwen. De VVAO zet zich in voor alle vrouwen in Nederland én daarbuiten. Dit doen we onder andere door het organiseren van sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten,  en het ontwikkelen en delen van kennis. De VVAO heeft afdelingen in alle provincies. Kijk voor een VVAO-afdeling bij jou in de buurt.

vvao.nl/afdelingen


lwv-women: voor meer vrouwen in topfuncties

LWV-Women is onderdeel van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), dé belangenbehartiger van werkgevers in Limburg (de Limburgse tak van het VNO-NCW). Haar doel is bij te dragen aan een goed ondernemingsklimaat in Limburg. De doelstelling van LWV-Women is om topvrouwen met elkaar te verbinden. Vrouwelijke LWV-leden worden 3 keer per jaar middels onze lunch & discuss bijeenkomsten, op een interactieve manier bij elkaar gebracht. Hierbij staan kennis- en ervaringsuitwisseling centraal. LWV-Women werkt samen met het landelijk vrouwennetwerk van VNO-NCW, om topvrouwen in heel Nederland met elkaar te verbinden. De LWV-Women Mastermindgroepen hebben als doel om groei te stimuleren, kennis en ervaring uit te wisselen en te leren van elkaars vrouwelijke ondernemerskwaliteiten. Zowel zakelijk als persoonlijk in een kleine en vertrouwde groep. Deze groepen bestaan uit 8 tot 12 personen en komen 6 keer per jaar bij elkaar. Door middel van de effectieve 'hot-seat' methodiek worden vraagstukken met elkaar besproken. Daarnaast willen we vrouwen een stem geven in de media. We vinden het belangrijk dat topvrouwen goed zichtbaar zijn en dat er voldoende rolmodellen zijn voor jong talent. Daarom zijn we gestart met een lijst van vrouwen, die graag in de media hun stem willen laten horen. Deze lijst delen we regelmatig met provinciale en landelijke media. LWV-Women zet zich actief in, om meer vrouwen in topfuncties te krijgen.

lwv-women.nl


economische zelfstandigheid voor vrouwen, must of een droom?

Economische zelfstandigheid voor vrouwen, must of een droom?

Wilma van der Poel, voorzitter Katholiek Vrouwengilde Limburg:

Een must om zekerheid te hebben in je leven, voldoende inkomen om je geen zorgen te maken over jezelf en je kinderen. Ook over later, als je met pensioen gaat. Wij, vrouwen in Nederland, willen zelf beslissen en niet afhankelijk zijn van het inkomen van onze partner. Gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen is ons belangrijkste grondrecht. Maar toch een droom, zodra er kinderen komen. Hoger of lager opgeleid, het zijn de vrouwen in Nederland die gaan zorgen voor hun kinderen en als vanzelfsprekend minder gaan werken. En dit zou nog veel minder zijn, zonder de alom aanwezige oppas oma. Als dit de werkelijkheid is die we blijkbaar allemaal wensen en normaal vinden, regel dan dat vrouwen zich dit financieel kunnen veroorloven, voor nu terwijl hun kinderen klein zijn en voor later als ze met pensioen gaan. Regel ook de carrière doorstart vanaf ongeveer veertig jaar; tenslotte werken ze daarna nog bijna dertig jaar! 

kvg-limburg.nl


Over ons   Contact   Cookies   Privacy   Auteursrecht  Nieuwsbrief  Dag van de Vrouwen © 2019