Put On Your Hat #putonyourhat
Marixanne Martina #putonyourhat

Marixanne Martina
Life Coach, Docent & Business mentor

Vandaag 8 maart vieren we: de Dag van de Vrouw.
Op deze dag staan we stil bij de ontembare kracht en wijsheid van vrouwen overal ter wereld. Vandaag herdenken we vastberadenheid en leiderschap van de vrouw en blijven we streven naar een toekomst waarin elke vrouw de vrijheid heeft om haar volledige potentieel te bereiken. Samen streven we naar gelijkheid, respect en empowerment voor alle vrouwen, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden.

#putonyourhat #thecolorpurple

 Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram

Eugénie Landburg #putonyourhat

Eugénie Landburg
Coach, Trainer, bedrijfsstoelmassages

Dear Woman,
Love and embrace yourself! Whatever you're going through, keep your head up, smile and focus on the Lord Jesus. He is our savior and strength.

#putonyourhat #thecolorpurple

Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram

Ergenia Clare #putonyourhat

Ergenia Clare
Coach & Leerkracht

De kleur paars staat onder andere voor het vertrouwen op je eigen gevoel! Als trotse zwarte Surinaamse vrouw begin ik met de taal die het dichtst bij mijn hart is. En ik ontdekte de dubbele betekenis van "ati". Ati betekent  hoed en  hart in het Sranan Tongo. Dat wat je op je hart hebt, zet je op je hoofd en dat laat je aan de wereld zien.
Zet jezelf in je kracht, zet vrouwen in hun kracht en dan kan je je omgeving krachtig beïnvloeden!

Put 'you ati tap' yu ede! Oema!

Zet je hoed op. Zet je hart op. Laat je  eigenwaarde zien.
Laat je  veerkracht zien. Laat je zelfrespect zien. Laat je grenzen zien. Met het opzetten van je "hart", laat je zien wat je eigenwaarde inhoudt. Laten zien, is laten doen!
Eigenwaarde…

Respect: waardering voor wie en wat je bent - acceptatie en erkenning. Inclusie: geen uitsluiting - je hoort erbij ongeacht positie, achtergrond, afkomst, leeftijd, geschiedenis, geaardheid, voorkomen, karakter, geloof, kleur of ras. Diversiteit: je hoort erbij zoals je bent - dat je "neen", "neen" mag zijn en je "ja", "ja" mag zijn in de volste betekenis van het woord - je mag je aparte, eigenwijze & unieke zelf zijn! Hoe meer je je vrije energie laat zien, hoe meer die gaat doordringen.

Hoe meer je je vrije  energie laat zien, hoe meer die gaat doordringen. Doordringen=hervorming=respect= acceptatie=gelijkwaardigheid=inclusie=diversiteit=pro vrouw allround. Empowerment begint in eigen stal. Laten wij, vrouwen, ervoor gaan om een eenheid te vormen als zijnde  "vrouw". Dan kan onze energie diep

doordringen!

"Each time a woman stands up for herself, without knowing it, possibly without claiming it, she stands up for all women" - Maya Angelou

#putonyourhat #thecolorpurple

Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram


Tegina van Amson #putonyourhat

Regina van Amson
Spreker, dagvoorzitter, auteur

Ik voel me erg vereerd dat ik ben gevraagd om mee te doen aan de campagne 'PUT ON YOUR HAT'. Ik doe mee aan deze campagne, omdat ik veel raakvlakken in de The Color Purple zie en mezelf heel erg kan vinden in de symboliek van de hoed. Bovendien hoop ik andere vrouwen met mijn deelname te inspireren.

18 jaar was ik, ongehuwd en moeder toen ik in 1972 vanuit Suriname naar Nederland verhuisde. Ik vond tot mijn vreugde vrij snel een baan als administratieve kracht bij een overheidsinstelling. Maar wanneer ik vertelde dat ik een dochtertje had en gekozen had voor alleenstaand ouderschap, toen was er veel onbegrip en vooroordeel. Met name onder de vrouwen die getrouwd waren en parttime werkten!

Ik werd op allerlei manieren tegengewerkt en buitengesloten. Soms werd er opzettelijk informatie achtergehouden waardoor ik fouten maakte. Naast de vooroordelen die men had was er ook een culturele kloof en werden er opmerkingen gemaakt over mijn Surinaamse accent. Ik voelde mij ongewenst vanwege mijn persoonlijke situatie en culturele achtergrond. Ik had constant het gevoel mij te moeten bewijzen en werd hier onzeker van. Na een jaar trok ik het niet meer en nam ontslag.

Het vinden van een andere baan ging tamelijk moeizaam. Ik werd regelmatig opgeroepen voor een
sollicitatiegesprek, maar structureel afgewezen. De rebel in mij liet zich echter niet uit het veld slaan. Via uitzendbureaus kon ik aan de slag als secretaresse. Het was financieel en mentaal overleven. Immers het uitzendwerk bestaat uit ondersteuning bij pieken en ziektevervanging. Rond mijn 32ste werden het banen voor bepaalde tijd.


"Weet je wel waar je aan begint?" "Wat voor zekerheid heb je nou?" "Je bent al 53!" "Wat nou als je het niet redt!"


Mijn leergierigheid, doorzettingsvermogen, positieve instelling én de bereidheid om in mezelf te investeren waren mijn ankers. Vaak kreeg ik van mijn omgeving te horen; Je bent ambitieus, een streber. Ik wist wel beter; ik was bereid de regie en verantwoordelijkheid over mijn eigen leven te nemen door te investeren in mijn persoonlijke groei en financiële onafhankelijkheid.

"Weet je wel waar je aan begint?"; "Wat voor zekerheid heb je nou?"; "Je bent al 53!"; "Wat nou als je het
niet redt!" Deze reacties kreeg ik toen ik besloot vanuit mijn WW-uitkering fulltime te ondernemen. Het enige
dat ik meenam was een behoorlijke dosis lef, mijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van
leven, loopbaan, re-integratie en jobcoaching. Mijn bedrijf was booming en ik had personeel. Vorig jaar bestond mijn bedrijf 17,5 jaar en werd ik 70. Ik ben gevallen, opgestaan en weer doorgegaan!

Speciaal voor deze campagne heb ik hakken uitgekozen voor de yoga pose en deel ik de quote die mij
staande houdt als het tegenzit van Stephenie Meyer:

"When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile" 

#putonyourhat #thecolorpurple

 Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram

Nienke Visser-de Meer #putonyourhat

Nienke Visser-de Meer
Hoedenontwerper

Een hoed geeft je zelfvertrouwen, maakt je krachtig en zelfbewust! Een hoed maakt je anders, uniek en mooi!

#putonyourhat #thecolorpurple

Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram

Judith Limahelu #putonyourhat

Judith Limahelu
Transcultureel systeem- en trauma therapeut

Don't let them run over you...you got to fight!

#putonyourhat #thecolorpurple

Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram

Liesbeth Huwae #putonyourhat

Liesbeth Huwae
Afdelingshoofd Leerrecht en Ondersteuning

Mijn 'vrouw zijn' kent vele rollen en verschijningen. Zo ben ik moeder, dochter, zus, vriendin en leidinggevende. Rollen die in vele fases van mijn leven en situaties iets anders van mij hebben gevraagd. Maar waarom leek in de ene rol een andere vrouw te zijn? Waar was mijn zelfvertrouwen en daadkracht toen ik het nodig had? Waar komt dit vandaan?

Het onderzoeken van deze vragen, kostte moed, erkenning, tijd en ik kon het niet alleen.

En hier ben ik dan! Ontdaan van overtuigingen over mezelf, ben ik steeds meer in balans. Door mezelf te geven wat ik nodig heb, blijf ik trouw aan mezelf. Een prachtig cadeau, dat gun ik ons allen.

Wij vrouwen hebben ieder ons eigen verhaal. Verhalen die wij bij ons dragen, die ons maken tot wie wij zijn.
Verhalen die ertoe doen, die verteld dienen te worden. Om daarmee onze krachten te bundelen, door in de ander een deel van jezelf te ontmoeten!

#putonyourhat #thecolorpurple

 Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram


Yvonne Ristie #putonyourhat

Yvonne Ristie 
Actrice, presentator, bestuurder

Kleur mijn lippen rood en paars
Zodat iedereen mij herkent
Zodat iedereen weet dat ik er ben
Met chocola rond mijn mond, kin en hals
Het zoet dat herinnert
aan stemmen en zang die ruggen duwen
Kleur mijn lippen rood, dieprood en paars
Zodat ik voor altijd kan kussen
En dezelfde kussen doorgeef
Net zo lang als mijn ogen kijken
en de kracht van het licht blijven zien
©yristie

#putonyourhat #thecolorpurple

 Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram

Judith Huijssoon #putonyourhat

Judith Huijssoon
P&O adviseur

Deze foto is zo'n 9 jaar geleden gemaakt in Union Station Washington DC, Amerika. Deze reis was alles behalve vanzelfsprekend. Als alleenstaande moeder en overlever in een vechtscheiding, wist ik toch te sparen en te blijven dromen. Na 25 jaar! was ik terug in mijn 2e thuisland. Met mijn dochter omdat ik haar 'mijn stukje Amerika' wilde laten zien.

Van het Witte Huis, naar vrienden ontmoeten in DC, naar Middleburg - VA en lunchen met een vriendin om vervolgens door te rijden naar Kentucky en daar te gaan logeren bij vrienden. En op de terugweg naar Newport News - VA waar ik op College had gezeten. Zeilen met een oud-studiegenoot, verse garnalen eten, dolfijnen spotten en een zeepaardje gevangen; en uiteraard weer vrijgelaten. De hele reis in een cabrio. Alles klopte! En zoveel ervaringen rijker! So, I did put on my hat and my daughter did hers too!

#putonyourhat #thecolorpurple

Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram


Mariëlle van der Schrier #putonyourhat

Mariëlle van der Schrier
Hoedenontwerper

Als iedere vrouw zichzelf zou kunnen zijn en in haar kracht kon staan, laten we dan met 'zachte kracht' een wereld creëren waar voor iedereen plek is in vrede en harmonie.

•    Waarom doe je mee aan deze campagne?
De belangrijkste reden is dat vrouwen weer steeds meer hun stem laten horen en dat we deze beweging door kunnen zetten. Ik heb daarom mijn dochter en haar vriendinnen gevraagd om mee te doen, omdat ik denk dat de jonde generatie de verandering die nu gaande is in goede banen kan leiden.

•    Wat vind je dat er zou moeten veranderen?
De verandering begint bij jezelf, door jezelf meer te waarderen en meer te respecteren, zullen ook de mensen in je omgeving dit doen. Dat iedere mens hier de gelegenheid voor mag krijgen in plaats van te overleven zoals vaak op dit moment.

Modellen Hoeden
Quotes

Ivié: 'Wees je beste zelf!'

Summer: 'Als wij vrouwen verenigd zijn, kunnen we de wereld veranderen.'

Malika: 'Een sterke vrouw kijkt een uitdaging recht in de ogen aan en geeft deze een knipoog.'

Here's to strong women:


Mogen we ze kennen
Mogen we ze zijn
Mogen we ze grootbrengen


#putonyourhat #thecolorpurple

 Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram


Saar Snoek #putonyourhat

Saar Snoek
Hoedenmaker

Op de dag van de vrouwen wil ik ook stilstaan bij de positie van alle internationale vrouwelijke dieren. De vossen, de zeebeesten, de vogels…

Dit is Marieke, mijn vaste model - en getalenteerd keeper - met een 'faux fox fur' hoed gemaakt van gerecycled oceaanplastic.

#putonyourhat #thecolorpurple

Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram

Diana Matenahoru #putonyourhat

Diana Matenahoru
Life Coach

"Zet een hoed op". Het is een geweldige boodschap die ons herinnert aan het belang van zelfexpressie en het toevoegen van een vleugje persoonlijkheid aan ons dagelijks leven. Het dragen van een hoed kan ons zelfvertrouwen vergroten en ons laten opvallen in een menigte. Het is een eenvoudige daad die ons eraan herinnert om onszelf te zijn en ons unieke karakter te omarmen. Dus waarop wacht je? Zet een hoed op en laat de wereld zien wie je bent!

#putonyourhat #thecolorpurple

 Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram


Mirjam Nuver
Hoedenontwerper

"however you want to dress, every color or shape you choose is a yes!"

#putonyourhat #thecolorpurple

 Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram

Marga van der Bos #putonyourhat

Marga van der Bos
Hoedenontwerper

FREEDOM TO ALL BEINGS

#putonyourhat #thecolorpurple

 Website | Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram